Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:43 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bărbat din Tulcea, dat în urmărire internațională, extrădat din Germania. Este pe lista de most-wanted

ro

13 Jan, 2018 13:08 5310 Marime text
Un bărbat căutat la nivel internațional de autoritățile române întrucât era condamnat pentru trafic de persoane, trafic de droguri și nerespectarea regimului armelor și munițiilor, a fost adus în țară de polițiștii români. Bărbatul a fost depistat în Germania, la sfârșitul anului trecut. 

Potrivit IGPR, la data de 12 ianuarie a.c., o escortă a Poliției Române a preluat și adus în țară din Frankfurt, Germania, un  bărbat, de 34 de ani, din Tulcea, urmărit internațional în Sistemul Informatic Schengen, în baza a două mandate europene de arestare, ambele emise de Tribunalul Tulcea.
 
Persoana în cauză a fost depistată de autoritățile germane, la data de 6 decembrie 2017, în localitatea Hamburg.
 
În sarcina acestuia instanța de judecată a reţinut faptul că, în perioada februarie – iulie 2012, împreună cu o altă persoană, a constituit și coordonat un grup infracțional organizat în scopul racolării și exploatării sexuale a unor minore, prin practicarea prostituției, în România, Belgia și Germania.
 
De asemenea, în sarcina acestuia a fost reținut faptul că a deținut, în vederea comercializării, 66 de grame de cannabis și că a deținut ilegal o armă, împreună cu muniția aferentă, pe care a folosit-o în martie 2010, în vederea amenințării, într-un bar din Tulcea.
 
Cel în cauză a fost condamnat la 11 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de persoane, precum și la 3 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.
 
Totodată, în ultima săptămână, 15 persoane care erau urmărite la nivel internațional au fost depistate în străinătate și aduse în țară de Poliția Română, în urma schimbului de date și informații operative cu partenerii străini.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii