Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:47 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Barack Obama a început turneul în Asia

ro

10 Nov, 2014 09:01 1484 Marime text
Preşedintele american Barack Obama a sosit azi dimineaţa la Beijing, în cadrul primei etapei a unui turneu în Asia, dominată de o serie de întâlniri cu omologul său chinez Xi Jinping, şi urmează să efectueze vizite în Myanmar şi Australia, relatează AFP.
 
Preşedintele american a fost primit la coborârea din avion de către ministrul chinez de Externe Wang Yi. Capitala chineză, sufocată de poluare, a adoptat măsuri dure pentru dispersarea smogului înaintea Summitului Asia-Pacific (APEC).
 
În prima sa întâlnire, luni dimineaţa, cu noul preşedinte indonezian Joko Widodo, Obama a salutat rolul jucat de Indonezia în lupta împotriva extremismului religios.
 
"Indonezia, care este una dintre cele mai mari democraţii din lume şi care are o importantă comunitate islamică, a jucat un rol extraordinar în promovarea pluralismului şi respectarea diversităţii religioase", a subliniat el.
 
Obama, care şi-a petrecut o parte a copilăriei în Indonezia, l-a invitat pe omologul său la Washington, subliniind că Statele Unite intenţionează să fie "un partener puternic" al acestei ţări.
 
Provenind dintr-un mediu modest, Jokowi este primul preşedinte care nu face parte din elita politico-militară care s-a aflat la conducerea ţării musulmane de la îndepărtarea de la putere a dictatorului Suharto, în 1998.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii