Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:17 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Banca Centrală Europeană a decis oprirea tipăririi bancnotei de 500 de euro

ro

05 May, 2016 09:31 2999 Marime text
Banca Centrală Europeană (BCE) a decis să oprească tipărirea bancnotei de 500 de euro, din cauza temerilor că bancnotele mari ar ajuta finanțarea terorismului și evaziunea fiscală, transmite AP.
 
Însă aceste bancnote vor rămâne în circulație mai mulți ani ele putând fi utilizate în continuare la plată şi vor putea fi răscumpărate la ghișeele băncilor centrale după ce nu vor mai fi tipărite.
 
Un oficial din zona euro, care a dorit să-și păstreze anonimatul, a precizat că decizia are legătură cu tradiția Germaniei, care a garantat posibilitatea răscumpărării permanente a fostelor mărci germane la ghișeele Bundesbank. Acest oficial a adăugat că mai rămân de rezolvat unele chestiuni, precum cea referitoare la obligativitatea dezvăluirii modului în care persoanele au intrat în posesia bancnotelor de 500 de euro dacă este vorba de o sumă mai mare de un anumit prag, potrivit agerpres.ro.
 
Banca Centrală Europeană a transmis ieri că a ținut cont de temerile că bancnota de 500 de euro, echivalentul a 580 de dolari, „ar putea facilita activitățile ilegale”.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii