Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:39 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Azi. Este Ziua Poliției de Frontieră Române. Cine sunt Polițiștii de Frontieră ai anului 2016

ro

24 Jul, 2016 07:41 5302 Marime text
La data de 24 Iulie este sărbătorită Ziua Poliției de Frontieră Române, instituție care, din cele mai vechi timpuri, protejează granițele țării. 


Data de 24 iulie a fost desemnată Ziua Poliţiei de Frontieră Române, prin Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr.104 din 27 iunie 2001, privind organizarea şi funcţionarea Poliţiei de Frontieră.
Alegerea acestei date este legată de unirea celor două structuri grănicereşti din Moldova şi Ţara Românească de către domnitorul Alexandru Ioan Cuza, din data de 24 iulie 1864.
 Prin Înaltul Decret Domnesc nr. 893 din 24 iulie 1864 al domnitorului Alexandru Ioan Cuza, se prevedea organizarea grănicerilor din Moldova după modelul celor din Ţara Românească şi unirea celor două corpuri grănicereşti.
Începând din mai 2008, Dreptcredinciosul Voievod Ştefan Cel Mare şi Sfânt a fost consfinţit ca protector spiritual al Poliţiei de Frontieră Române.

În contextul sărbătoririi a 152 de ani de existență instituțională a Poliției de Frontieră, s-a acordat distincția de "Polițist de frontieră al anului 2016" pentru:
# subcomisar de poliţie Sima Adrian Silviu din cadrul Gărzii de Coastă, şef al Serviciului Combaterea Migrației Ilegale și a Infracționalității Transfrontaliere, pentru devotament şi merite deosebite în îndeplinirea misiunilor de serviciu.
Ofițerul a instrumentat mai multe dosare penale care au vizat destructurarea unor rețele specializate în contrabandă cu ţigări, migrație ilegală, dar și combaterea braconajului piscicol.
Printre acestea, a instrumentat un dosar în care au fost confiscate peste 250.000 de pachete ţigări.
# agent şef adjunct de poliţie Barcauan Ciprian Vasile, din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea, Sectorul Poliţiei de Frontieră Curtici, pentru profesionalism şi merite deosebite în îndeplinirea misiunilor de serviciu.
Poliţistul de frontieră a avut o contribuţie importantă la activitatea de supraveghere și control a frontierei de stat, acesta remarcandu-se în cursul anului 2016 prin depistarea, la controlul de frontieră, a peste 17 alerte introduse de către instituţii ale statului român şi ale UE care vizau persoane sau bunuri căutate de autorităţi.
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii