Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:43 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Azi. Consiliu Local Municipal Constanța-ședință extrordinară. Un singur proiect. Citiți cu atenție

ro

19 Jan, 2016 04:31 2183 Marime text
 
Consiliul local al municipiului Constanţa este convocat în şedinţă extraordinară, azi, 19 ianuarie, începând cu ora 12.00.

Şedinţa va avea loc în sala “Remus Opreanu” a Consiliului Judeţean Constanţa.
 
Pe ordinea de zi se va afla proiectul de hotărâre privind aderarea UAT Municipiul Constanţa la teritoriul eligibil al Asociaţiei Grup Local Dobrogea Nord.
Iniţiator este primarul interimar al municipiului Constanța Decebal Făgădău. 

Potrivit paginii oficiale a asociației la care aderă UAT Municipiul Constanța partenerii implicaţi în formarea FLAG-ului Dobrogea Nord sunt: asociaţii de pescari, asociaţii de mediu preocupate de păstrarea nealterată a calităţii apelor şi a resurselor acvatice, instituţii de cercetare şi/sau educaţie, autorităţi publice locale şi judeţene precum şi personalităţi stiinţifice cu o vastă experienţă internaţională în activitatea de acvacultură şi pescuit, atât în apele interioare cât şi la Marea Neagră.
 
Teritoriul FLAG Dobrogea Nord
 
Teritoriul propus (localizare): Mihai Viteazu, Istria, Săcele, Corbu, Năvodari, Mihail Kogălniceanu, Ovidiu, Lumina, Saraiu, Horia, Pantelimon, Vulturu, Crucea, Târguşor, Nicolae Bălcescu, Grădina, Cogealac, Fântânele, Tortomanu, Cuza Vodă, Mircea Vodă, Castelu, Gârliciu, Ciobanu, Hârşova, Ghindăreşti, Topalu, Siliştea, Seimeni, inclusiv zona de nord a oraşului Constanţa, la intrarea în staţiunea Mamaia, zonă cunoscută pentru riverani sub numele de „Pescărie”.
 
FLAG Dobrogea Nord este parteneriatul care a facilitat dezvoltarea strategiei de dezvoltare a zonei pescăreşti Dobrogea Nord şi va avea responsabilitatea pentru implementarea prezentei strategii de dezvoltare. Acest parteneriat va opera pe o bază colectivă şi are drept obiectiv principal livrarea şi implementarea strategiei de dezvoltare a zonei pescareşti Dobrogea Nord. Fiecare partener are o voce egală în procesul decizional, iar scopul parteneriatul este de a lua toate deciziile privitoare la dezvoltarea durabilă a zonei careia i se adresează, prin consens. Punctul forte al FLAG DOBROGEA NORD este reprezentat de legăturile cu instituţiile publice, cu alte parteneriate, asociaţii şi comunităţi, legături ce au fost construite şi vor fi consolidate prin implicarea activă a tuturor membrilor săi. Prin realizarea de conexiuni relevante, prin cunoş-tinţele, aptitudinile sau capacitatea administrativă de care dispun, după caz, organizaţiile partenere au fost încurajate să se implice alături de colegii lor pentru a crea valoare adăugată grupului local şi pentru a facilita implementarea strategiei.
 

 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii