Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:04 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Avocatul Poporului consideră că trebuie respinsă inițiativa legislativă de înființare a instituției Avocatul Copilului

ro

26 Apr, 2016 22:26 2480 Marime text
 
Camera Deputaților a transmis astăzi punctual de vedere al Avocatului Poporului care îndeplinește și rolul de apărător al drepturilor copilului, și care consideră că trebuie respinsă inițiativa legislativă referitoare la înființarea instituției Avocatul Copilului.
 
În documentul analizat în ședința de astăzi a Biroului permanent, este trecut faptul că Convenția cu privire la drepturile copilului nu conține nicio dispoziție care să oblige sau să recomande statelor să înființeze o instituție Ombudsman pentru copii.
 
De asemenea, Avocatul Poporului a ținut să sublinieze faptul că îndeplinește și rolul de apărător al drepturilor copilului, în cadrul instituției existând un adjunct specializat în acest sens, care coordonează domeniul drepturile copilului, ale familiei, tinerilor, pensionarilor, persoanelor cu handicap. Activitatea desfășurată de Avocatul Poporului până în prezent, reflectată în rapoartele anuale și rapoartele speciale, justifică menținerea acestui domeniu în cadrul instituției, conform documentului citat.
 

„Înființarea unei autorități distincte ar conduce, pe lângă creșterea birocrației și a cheltuielilor bugetare, la o suprapunere de atribuții cu cele ale instituției Avocatul Poporului. (...) Apreciem că, dacă legiuitorul va opta pentru înființarea unei structuri specializate în domeniul apărării drepturilor copilului, ar fi oportună reorganizarea internă a instituției Avocatul Poporului, astfel încât să se formeze un nou domeniu care să privească doar drepturile copilului, numirea unui adjunct și cooptarea unui grup de specialiști în subordinea sa, care să se ocupe exclusiv de protecția drepturilor copilului”, potrivit  Avocatului Poporului.

 
Acest proiect de înființare a instituției Avocatul Copilului a fost depus de 70 de parlamentari majoritari liberali.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii