Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:54 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Avocații primarului Constanței "Demersurile anchetatorilor sunt o încercare abuzivă de umilire publică a lui Radu Mazăre"

ro

04 Oct, 2014 12:55 1959 Marime text
 
Primarul municipiului Constanța, Radu Mazăre, cere instanţei supreme revocarea controlului judiciar dispus în cazul său în dosarul locuinţelor "Henri Coandă". Motivarea în acest caz vine din partea avocaților edilului-șef al Constanței care susțin că  procurorii români ar fi comis neregului în aplicarea comisiei rogatorii, context în care Ministerul de Justiţie din Liechtenstein a notificat instituţia omoloagă din România, informează Mediafax.

"Procurorii români au extins urmărirea penală faţă de Radu Mazăre şi pentru alte fapte care nu au fost iniţial avute în vedere la momentul solicitării comisiei rogatorii «uitând să ceară permisiunea judcătorului din Liechtenstein de a utiliza aceste documente în cazul în care apare o modificare a consideraţiilor juridice asupra faptelor» (...). Deşi puteau să o facă, procurorii români nu au înţeles să solicite noi comisii rogatorii pentru încuviinţarea de la judecătorul din Liechtenstein a utilizării documentelor", se arată în cererea lui Mazăre, după cum arată Mediafax.

Apărătorii primarului Constanţei consideră ca fiind "fără precedent" faptul că "toate care au fost administrate în legătură cu Radu Mazăre(...) sunt nule de drept ca urmare a faptului de necontestat că procurorii români au încălcat condiţiile imperative impuse de judecătorii din Liechtenstein cu privire la utilizarea documentelor din cauza lui Elan Schwartzenberg în dosarul prezent".
În acelaşi cererea sa, avocații primarului Constanței susțin că demersurile anchetatorilor sunt "o încercare abuzivă de umilire publică" a lui Radu Mazăre.

"Prin evaluarea documentaţiei aparţăinând societăţilor domnului Elan Schwartzenberg, s-a adus de asemenea o gravă atingere drepturilor personale patrimoniale (societăţi comerciale şi persoane fizice) cu privire la operaţiuni financiare legal realizate", mai susţin avocaţii edilului, potrivit Mediafax.

În contextul cererii ridicării controlului judiciar, se mai arată că, dată fiind calitatea de primar a lui Mazăre, acesta trebuie să fie în ţară în cea mai mare parte a anului, cu excepţia perioadelor de concediu. Fiind cercetat sub control judiciar, Radu Mazăre are interdicţia de a părăsi ţara.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii