Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:54 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Avocaţii lui Marian Vanghelie au contestat măsura arestului preventiv

ro

15 Mar, 2015 11:36 1049 Marime text
Avocații primarului Sectorului 5, Marian Vanghelie, au contestat măsura preventivă impusă de judecătorii Instanţei Supreme, în dosarul în care Vanghelie este acuzat de fapte de corupție, informează B1 TV.
 

Conform procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Vanghelie ar fi favorizat firmele omului de afaceri Marin Dumitru, în atribuirea unor contracte de lucrări publice ale primăriei. Instanţa urmează să stabilească data la care se va judeca recursul la arestul preventiv.

Fostului social democrat este acuzat de abuz în serviciu, luare de mită şi spălare de bani. Toate, infracţiuni pe care le-ar fi făcut vreme de 8 ani în care, spun procurorii, Vanghelie ar fi primit o mită record de 90 de milioane de euro pentru a favoriza firmele omului de afaceri Marin Dumitru în atribuirea unor contracte de lucrări publice.

Mai mult, potrivit unei interceptări DNA, Vanghelie ar fi încercat să-l determine pe unul dintre martori pe numele căruia avea două vile, să dea la parchet o mărturie favorabilă edilului şi să nu declare despre aranjamentele cu milionarul Marin Dumitru. Procurorii DNA l-ar fi interceptat pe Vanghelie când s-ar fi lăudat că poate interveni chiar la Klaus Iohannis, prin intermediul jurnalistului Rareş Bogdan pentru a-l ajuta în dosar, susținând că președintele are nevoie de el să facă majoritatea în Senat.

Sursa foto: agerpres.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii