Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:17 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 2. Avocata lui Constantinescu, prezentă Alina Bica, fostul procuror-şef al DIICOT, la Curtea de Apel Constanţa (galerie foto)

ro

27 Oct, 2016 09:13 3682 Marime text


Alina Bica, fostul procuror-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), a ajuns la Curtea de Apel Constanţa.

Fosta şefă a procurorilor Antimafie din România este avocata lui Nicuşor Daniel Constantinescu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, în dosarul în care acesta a formulat o contestaţie în anulare prin care a fost condamnat definitiv la cinci ani de închisoare.
 
Dosarul se află pe masa judecătorilor Ciprian Coadă şi Damian Mitea, de la Curtea de Apel Constanţa.

Nicuşor Constantinescu mai este judecat în Dosarul Retrocedărilor din Constanţa, din octombrie 2008, în dosarul fundaţiilor Thalia şi Fantasio, din aprilie 2015, dar şi în dosarul elicopterului prăbuşit în lacul Siutghiol.
 
În procesul privind presupusa subfinanţare a Centrului Militar Zonal Constanţa, Constantinescu a fost condamnat definitiv la cinci ani de închisoare, iar în cel în care a fost deferit Justiţiei alături de Adrian George Gâmbuţeanu, director general al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa, a primit şase ani de detenţie, în primă instanţă. Ana Maria Trancă, judecător al Curţii de Apel Bucureşti, l-a condamnat pe fostul şef al CJC la 15 ani de detenţie în dosarul în care a fost deferit Justiţiei alături de mai mulţi şefi din Consiliul Judeţean. În total, în prezenta cauză, instanţa din capitală a dictat peste 70 de ani de închisoare. Pedepsele nu sunt definitive.
 
Într-un alt dosar, Alina Bica a fost trimisă în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a corupţiei, pentru luare de mită şi participaţie improprie sub forma determinării cu intenţie la săvârşirea fără vinovăţie a infracţiunii de abuz în serviciu.

UPDATE 2, ora 09.52

Dosarul în care Nicuşor Daniel Constantinescu a formulat o contestație în anulare va fi deschis de judecătorii Curţii de Apel Constanţa după ora 11.00. Avocatul lui Nicuşor Daniel Constantinescu, Alina Bica, fosta şefă a DIICOT, va cere azi amânarea cererii fostului preşedinte al CJC. Şi asta pentru că la Înalta Curte a fost depusă o cerere de strămutare a contestaţiei în anulare, iar Curtea Supremă a stabilit termen pentru 16 noiembrie.

UPDATE 1, ora 09.33

Alina Bica stă în sala de judecată pe una dintre ultimele bănci. Îl are în stânga sa pe avocatul Marius Mocanu, avocatul lui Nicuşor Constantinescu în alte dosare.



Citeşte şi 

Fosta şefă a procurorilor Antimafie din România vine azi la Constanţa. Îl apără pe Nicuşor Constantinescu (rechizitorii)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii