Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:44 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Avertismentul unui furnizor de electricitate Atenţie dacă vreţi să vă reînnoiţi contractul la lumină!

ro

15 Dec, 2016 13:33 3360 Marime text
E.ON Energie România atenţionează consumatorii casnici că, în ultimul timp, au fost lansate pe piaţă oferte menite să îi inducă în eroare pe români, în sensul că prin reînnoirea contractului la lumină aceştia îşi schimbă de fapt furnizorul de electricitate, fără să îşi dea seama, informează România TV. 

„În acest moment diverse companii din piaţă desfăşoară, prin intermediul agenţilor de vânzări, activităţi de contractare de noi clienţi şi de determinare a acestora să îşi schimbe furnizorul. Ne-au fost semnalate cazuri în care reprezentanţii unor astfel de companii vizitează persoane în vârstă, afirmând că sunt «de la lumină», că trebuie semnate contracte noi şi că E.ON este acelaşi furnizor cu compania pe care aceştia o reprezintă.

Utilizarea noţiunii de «înnoire a contractelor de furnizare» are menirea de a crea confuzie în rândul clienților care au deja încheiate contracte de furnizare energie electrică.

Considerăm că prin aceste practici, consumatorilor le sunt încălcate drepturile fundamentale cu privire la informarea corectă, clară şi completă astfel încât aceştia să poată lua o decizie în cunoștință de cauză, inclusiv în ceea ce priveşte schimbarea furnizorului", atenţionează E.ON Energie România. 

Compania a anunţat că contestă practicile neloiale care conduc la inducerea în eroare a consumatorilor şi implicit, la prejudicierea intereselor lor.

„Noţiunea de piaţă concurenţială înseamnă existenţa unei rivalităţi de piaţă, în care fiecare companie încearcă să ofere cea mai bună combinaţie de preţuri, calitate şi servicii conexe, dar toate acestea trebuie să se realizeze cu respectarea uzanţelor cinstite şi a principiului general al bunei-credinţe specifice concurenţei loiale", specifică E.ON Energie România. 


Sursa foto: wallstreet.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii