Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:24 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Avertisment de la Poliţia Română pentru utilizatorii de Windows

ro

10 Mar, 2015 19:03 1260 Marime text
Utilizarea programelor fără licenţă creşte riscul incidentelor de securitate informatică, avertizează Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR), într-un comunicat, informează capital.ro.

Legătura dintre software-ul nelicenţiat şi malware-ul aflat pe PC-uri este evidenţiată de un studiu recent realizat de BSA / The Software Alliance, împreună cu care IGPR derulează un parteneriat pentru prevenirea şi combaterea pirateriei software.

„Analiza, realizată de firma globală de cercetare IDC, indică faptul că, cu cât este mai ridicată rata software-ului nelicenţiat pentru PC-uri într-o ţară, cu atât mai mult malware este întâlnit, în general, pe PC-urile din acea ţară. Implicaţiile pentru autorităţile publice, companiile private şi utilizatorii privaţi sunt evidente: eliminarea software-ului nelicenţiat din reţelele lor IT ar putea ajuta la reducerea riscului de incidente de securitate informatică”, se arată în comunicat.

Legătura dintre programele informatice fără licenţă şi virusarea sistemelor este evidenţiată şi de o analiză realizată de către Microsoft, membru BSA. Studiul, realizat în 81 de ţări, a arătat că rata de utilizare de software nelicenţiat dintr-o ţară este un indicator important al ratei la care malware-ul este întâlnit în aceeaşi ţară.

Acelaşi studiu a relevat că principalul motiv indicat de utilizatorii de pretutindeni pentru a nu utiliza software nelicenţiat este evitarea ameninţărilor de securitate generate de malware. Printre riscurile asociate cu software-ul nelicenţiat, 64% dintre utilizatorii la nivel global au indicat, ca principală îngrijorare, accesarea neautorizată a sistemului de către hackeri, iar 59% au indicat pierderea de date.

„BSA şi Poliţia Română încurajează organizaţiile să implementeze proceduri interne de control, cum ar fi standard ISO pentru practici SAM (Software Assets Management), pentru a-şi reduce expunerea la ameninţări de securitate informatică, prin asigurarea că tot software-ul instalat pe sistemele lor este deplin licenţiat. Din acest motiv, cei doi parteneri au realizat, începând din 2011, o serie de campanii de informare adresate mediului de afaceri, încercând să atragă atenţia asupra ameninţărilor de securitate asociate utilizării de software nelicenţiat”, se precizează în comunicatul IGPR.



Sursa: capital.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii