Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:59 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Avertisment de călătorie în Franţa. Sfaturile MAE pentru cetăţenii români

ro

07 Sep, 2016 13:47 4490 Marime text
Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească pe teritoriul Republicii Franceze referitor la fenomenul migranților clandestini.
 
Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească pe teritoriul Republicii Franceze că, referitor la fenomenul migranților clandestini, care încearcă sa treacă din Franța în Marea Britanie prin intrarea ilegală în camioanele transportatorilor, prevederile Codului Penal francez impun pedepse de până la 5 ani de închisoare şi amendă de până la 30.000 de Euro persoanelor care sprijină, direct sau indirect, intrarea, circulaţia sau sejurul ilegal al unui străin în Franţa. Autorităţile franceze aplică aceste pedepse în situaţia în care există o contribuţie sau o culpă a transportatorilor.
 
Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români să utilizeze parcări securizate şi să se supună tuturor controalelor de frontieră, inclusiv celor opţionale și să nu accepte sub nicio formă să transporte persoane necunoscute, în caz contrar fiind pasibili de închisoare cu executare.
 
Pentru situații deosebite, transportatorii români care tranzitează departamentul francez Pas de Calais se pot adresa fie la Serviciul vamal, care efectuează controlul la ieşirea din Franţa, fie pot suna la nr. de telefon +33321004810 (permanenţă asigurată 24/7), +33321004814  sau +33321004818. În cazul în care se află în Franţa, în afara departamentului Pas de Calais, aceștia pot apela direct numărul de urgenţă al centralei Ministerului de Interne francez (17), care îi va direcţiona către unitatea de jandarmerie sau poliţie competentă. Transportatorii români trebuie sa indice numărul de înmatriculare al camionului şi al semi-remorcii, tipul vehiculului şi locaţia exactă în care se află.
 
Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginii Internet www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă" (disponibilă gratuit în "App Store" şi "Google Play"), care oferă informaţii, sfaturi de călătorie şi posibilitatea de a fi alertaţi, în cazul în care apar situaţii speciale.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii