Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:37 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Avem, din nou, preşedinte la CJ Constanţa Ordinul prefectului de suspendare din funcţie a lui Nicuşor Constantinescu nu mai este valabil

ro

08 Dec, 2014 10:03 3708 Marime text
În urma deciziei de vineri a Curţii de Apel Constanţa, Nicuşor Constantinescu a redevenit preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa. Odată cu încetarea celui de-al doilea mandat de arestare emis pe numele lui Constantinescu Nicuşor Daniel, conform Legii, a expirat şi valabilitatea ordinului 431/11.08.2014, prin care se constata suspendarea de drept a mandatului Președintelui  Consiliului Județean Constanța, Constantinescu Nicușor Daniel, ca urmare a măsurii de arestare preventivă impusă de Curtea de Apel Bucureşti. Aşa cum se menţiona şi în documentul semnat în luna august de prefectul Radu Volcinschi, ordinul a fost valabil „până la încetarea măsurii arestării preventive“. „Cum acest lucru s-a întâmplat odată cu decizia de vineri a judecătoarei Eleni Marcu, ordinul de suspendare şi-a încetat efectele, iar Nicuşor Constantinescu nu mai este suspendat din funcţia de preşedinte al CJ Constanţa“, au declarat reprezentanţii Instituţiei Prefectului judeţul Constanţa.

Cu toate acestea, Nicuşor Constantinescu nu se poate apropia de Consiliul Judeţean, de angajaţi sau de consilierii judeţeni. Potrivit încheierii instanţei dată vineri, 5 decembrie 2014, „Desfiinţează în parte încheierea din data de 02.12.2014 pronunţată de Tribunalul Constanţa în dosar nr. 14182/3/2014 şi rejudecând dispune:
Respinge cererea de menţinere a măsurii arestării preventive“, se arată în decizia instanţei. „În baza articolului 215 aliniatul 2 cod procedură penală, pe timpul controlului judiciar, inculpatul Constantinescu Nicuşor Daniel trebuie să respecte următoarele obligaţii:
  a) să nu depăşească teritoriul României decât cu încuviinţarea prealabilă a organului care a luat măsura;
  d) să nu ia legătura şi să nu comunice cu martorii şi experţii din prezenta cauză precum şi cu personalul Centrului Militar Zonal Constanţa direct sau indirect şi prin orice mijloace de comunicare precum şi cu personalul din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa şi cu consilierii judeţeni“.

Ceea ce înseamnă că deşi Nicuşor Constantinescu nu mai are restricţii în ceea ce priveşte funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, el nu se poate întoarce efectiv la muncă, fiindu-i interzis să ia legătura cu cei din CJ Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii