Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:00 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aveau legături cu Statul Islamic Trei sirieni suspectaţi că plănuiau atentate în Europa au fost arestaţi

ro

13 Sep, 2016 21:54 2143 Marime text
Trei cetăţeni sirieni au fost arestați, astăzi, în Germania, suspectați că au fost trimiși de Statul Islamic pentru a executa atacuri, transmite BBC News.

Cei trei refugiaţi sirieni arestaţi au fost încătuşaţi în landul german Schleswig-Holstein sub bănuiala că planificau un atac terorist în numele grupării jihadiste Stat Islamic (SI) sunt suspectaţi de legături cu autorii atentatelor comise la Paris, a declarat ministrul de Interne german, Thomas de Maiziere, citat de DPA, conform Agerpres.

Cei trei bărbaţi - Mahir Al-H., 27 de ani, Mohamed A., 26 de ani, şi Ibrahim M., 18 ani - au sosit în Germania în noiembrie 2015 dându-se drept solicitanţi de azil, pentru „a executa o misiune existentă sau pentru a rămâne în aşteptare pentru instrucţiuni ulterioare” din partea organizaţiei Stat Islamic, a anunţat Parchetul federal german de la Karlsruhe.

Ei au fost arestaţi în cadrul unei operaţiuni antiteroriste în timpul căreia circa 200 de poliţişti au efectuat raiduri la şase locaţii din landurile Saxonia Inferioară şi Schleswig-Holstein.

Autorităţile aveau date că suspecții plănuiau un atac terrorist.

Bărbații, cu vârste de 17, 18 și 26 de ani, au fost reținuți după o serie de raiduri în landurile Schleswig-Holstein și Saxonia Inferioară, în această dimineață, conform BBC.

Nicio misiune concretă sau vreun ordin clar nu au fost găsite până acum, au spus procurorii federali.

Polițiştii au anunțat, însă, că au confiscat „mai multe materiale”.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii