Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:50 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Avea Luminiţa discernământ în noaptea în care l-a agresat pe taximetristul tulcean?

ro

30 Aug, 2012 22:18 1587 Marime text

Astăzi rezultatul oficial al expertizei realizată de specialiştii tulceni a fost transmis către Parchetul de pe lângă Tribunalul Tulcea. Luminiţa Perijoc (30 de ani) urmează să fie audiată de procurori (imediat după ce va fi externată, cel mai probabil vineri). De abia apoi se vor putea decide măsurile preventive care se impun.

Luminiţa prezenta intoxicaţie etilică în momentul în care a ajuns la spital, nu era capabilă să îşi controleze reacţiile şi nici să înţeleagă ceea ce face.

„Din punct de vedere juridic, însă, avea discernământ. După ce va fi externată, o vom audia şi atunci vom putea decide ce măsuri preventive se impun“, aprecizat procurorul de caz.

Juridic, discernământul şi beţia nu se implică: o persoană poate să nu răspundă penal pentru ceea ce face după ce a consumat alcool numai în cazul în care beţia (completă) este involuntară. 

Astfel, expertiza a stabilit că Luminiţa va putea răspunde penal pentru faptele petrecute în apartamentul de pe strada Babadag din municipiul Tulcea.

Luminiţa Perijoc este şi astăzi în secţia de psihiatrie, urmând să fie externată, cel mai probabil, în cursul zilei de mâine. Astăzi la secţia în care este Luminiţa a ajuns şi avocatul ei, Felix Andrei. Acesta a declarat, la ieşirea din secţie, că nu a stat de vorbă cu femeia acuzată de viol, ci numai cu medicul psihiatru.

 http://www.adevarul.ro/locale/tulcea/REZULTATUL_EXPERTIZEI_PSIHIATRICE_Avea_Luminita_discernamant_in_noaptea_in_care_l-a_agresat_pe_taximetristul_tulcean_0_764923720.html#

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii