Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:36 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Autostrăzile A1, A2 şi A3 acoperite de ceață. Recomandările Poliției Române

ro

30 Jan, 2016 21:41 1619 Marime text
 
Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră (21.00), se circulă îngreunat din cauza ceţii dense pe numeroase artere rutiere din ţară.
 
Precizăm că traficul rutier este îngreunat şi pe raza capitalei în special la intrările dinspre autostrăzile A1, A2 şi A3.
 
Pe autostrada A1 Râmnicu Vâlcea - Deva, traficul rutier se desfăşoară în condiţii de ceaţă densă.  Între kilomerii 290 şi 370 vizibilitatea scade, pe alocuri, sub 50 de metri.
 
Pe autostrada A3 Turda - Gilău, traficul rutier se desfăşoară în condiţii de ceaţă, vizibilitatea fiind, sub 100 de metri şi izolat sub 50 de metri. În aceleaşi condiţii se circulă şi pe autostăzile A1 Bucuresti – Piteşti, A2 Bucureşti – Constanţa şi A3 Bucureşti - Ploieşti.
 
În judeţul Teleorman, mai afectat de ceaţă este DN6(E70), vizibilitatea este scăzută sub 100 de metri şi izolat, sub 50 de metri.
 
În judeţul Călăraşi ceaţa a redus vizibilitatea sub 100 de metri, pe DN31 Călăraşi- Olteniţa.
 
În judeţul Giurgiu se circulă îngreunat pe DN5 Bucureşti- Giurgiu, DN5B Giurgiu- Călugăreni şi pe DN5A Adunaţii Copăceni – Greaca.
 
În judeţul Ialomiţa ceaţa reduce vizibilitatea pe numeroase artere rutiere însă cel mai greu se circulă pe DN 2 Urziceni – Bucureşti şi pe DN3 Lehliu- Fundulea –Bucureşti, deoarece vizibilitatea este sub 50 de metri.
 
În judeţul Vaslui pe DN24B Huşi- Albiţa ceaţa a redus vizibilitatea sub 100 de metri şi izolat sub 50 de metri.
 
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis trei atenţionări nowcasting referitoare la ceaţă, care determină scăderea vizibilităţii local sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri, valabile până la ora 23.00.
 
Pe lângă regulile obişnuite referitoare la circulaţia pe timp de ceaţă, trebuie avute în vedere şi câteva recomandări specifice autostrăzilor:
 
-urmaţi indicaţiile afişate pe panourile electronice, în primul rând cele referitoare la viteză!
-măriţi distanţa în mers între autovehicule!
-nu opriţi pe benzile de circulaţie şi pe banda de urgenţă! În cazul unei pene sau defecţiuni tehnice, porniţi luminile de avarie, echipaţi-vă cu vesta reflectorizantă, scoateţi pasagerii din autovehicul în afara părţii carosabile şi amplasaţi triunghiurile reflectorizante, unul după celălalt, la distanţe mai mari!
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii