Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:57 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Autorii dublului atentat de la Ankara au fost identificați

ro

14 Oct, 2015 15:42 1428 Marime text
 
Autorii dublului atentat sinucigaș comis sâmbăta trecută la Ankara au fost identificați cu ajutorul mostrelor ADN, conform datelor furnizate astăzi de cotidianul turc Hurriyet.
 
Agenția EFE scrie că  cei doi teroriști sunt membri ai unei rețele jihadiste.
 
Unul dintre ei este Yunus Emre Alagoz, liderul unei rețele de sprijin a grupării jihadiste Statul Islamic (SI) în sud-estul Turciei, iar al doilea este Omer Deniz Dundar, membru al aceleiași rețele.
 
Poliția a identificat de asemenea vehiculele folosite de aceștia în călătoria de la Gaziantep (oraș situat în apropierea graniței cu Siria) la Ankara, conform agerpres.ro.
 
De asemenea, autoritățile au arestat o a treia persoană considerată complicele celor doi, dar a cărei identitate nu a fost dezvăluită, fiind prezentată doar cu inițialele Y.S.
 
Cotidianul Milliyet a relatat că Yunus Emre Alagoz a fost filmat de camerele de supraveghere.
 
Acesta era fratele mai mare al lui Abdurrahman Alagoz, un jihadist care a comis un alt atac sinucigaș pe 20 iulie în localitatea Suruc, în timpul unei adunări a stângii prokurde, soldat cu 34 de morți.
 
Poliția compară mostrele de ADN ale familiei Alagoz cu cele din resturile umane ale victimelor atentatelor de la Ankara, potrivit agerpres.ro. 



Sursa foto: vrancea24.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii