Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:44 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Autocarele româneşti înzăpezite pe teritoriul Bulgariei au fost deblocate

ro

19 Oct, 2011 00:39 1264 Marime text

Şapte autocare cu români au rămas blocate într-o trecătoare din apropierea localităţii Veliko Târnovo,  din cauza ninsorilor abundente şi a copacilor căzuţi. În zonă, nivelul zăpezii depăşeşte 30 de centimetri. Turiştii au contactat  Ambasada Română de la Sofia, care a intervenit  pe lângă autorităţile din ţara vecină. Primii români au primit deja ajutor.

"Cele şase autocare româneşti au fost deblocate de protecţia civilă din Bulgaria şi se află în trafic spre punctul de frontieră Giurgiu-Ruse. Aceste autocare aparţin mai multor firme de transport. În cele şase autocare se află circa 120 de cetăţeni români. De asemenea, mai este un autocar, care a intrat deja pe teritoriul României tot prin punctul de frontieră Giurgiu Ruse. Acesta avea la bord 30 de cetăţeni români şi alţi câţiva cetăţeni turci." – a declarat Doris Mircea, purtător de cuvânt MAE.

Alţi 100 de călători sunt izolaţi încă pe şoselele din Bulgaria. În unele zone, stratul de zăpadă a ajuns la peste un metru înălţime, spun autorităţile bulgare, care au trimis armata să îi ajute pe oameni să iasă din troiene. Autorităţile din ţara vecină spun că numeroase autobuze, maşini şi vehicule grele au fost blocate pe şoselele din ţară, iar din cauza condiţiile vitrege s-au produs zeci de accidente. Serviciul bulgar de meteorologie a anunţat că avertizarea de cod galben de vreme rea  este valabilă şi astăzi în Dobrici, Varna, Burgas şi Haskovo. De asemenea, portul Varna de la Marea Neagră este închis din cauza vântului puternic şi a valurilor înalte. În plus, mai multe localităţi din estul şi nordul Bulgariei au rămas fără curent electric.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii