Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:32 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Autocar cu artişti ai Teatrului de Operă din Constanţa, implicat în grav accident rutier lângă Arad "Suntem cu toţii nevătămaţi, dar marcaţi de incident" (foto exclusiv)

ro

08 Sep, 2014 06:51 3610 Marime text
Artiştii Operei din Constanţa au fost implicaţi azi noapte, în judeţul  Arad, într-un grav accident de circulaţie.

În autocar erau 33 de persoane, potrivit antena3.ro.
Potrivit primelor informaţii o maşină a intrat în autocar.
O persoană a murit şi alte trei sunt rănite.
Autoturismul, în care se aflau cele patru persoane, toate vorbitoare de limba bulgară, a intrat pe contrasens.
Autocarul este imobilizat şi acum la locul accidentului în aşteptarea unei automacarale.
Accidentul a avut loc, pe DN7, în zona comunei Vladimirescu, judeţul Arad, la ora 05.15.

Ce spune Poliţia Rutieră:

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că la această oră, în judeţul Arad, pe DN7 Deva - Arad, traficul rutier se desfăşoară pe o bandă, alternativ, dirijat de poliţişti, între localităţile Vladimirescu şi Mândruloc, din cauza unui accident rutier.
Un autoturism a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune cu un autocar. O persoană şi-a pierdut viaţa, iar trei au fost rănite (toate aflate în autoturism).

Conform poliţiştilor din Arad, autocarul a ieşit de pe carosabil după impact, dar nu s-a răsturnat. În autocar se aflau 32 de artişti ai Teatrului de Operă şi Balet "Oleg Danovski" din Constanţa, care se întorceau dintr-un turneu, din Germania. Niciunul nu a fost rănit. Tot agenţii rutieri spun că accidentul s-a produs din cauză că şoferul autoturismului Audi a intrat pe contrasens după ce a adormit la volan. El a murit pe loc, iar cei trei pasageri au fost preluaţi de ambulanţe. Victimele sunt cetăţeni bulgari, care se întorceau la muncă, culmea, tot în Germania, după ce participaseră la o nuntă, în ţara natală.


Update

În urmă cu câteva minute, directorul Teatrului de Operă din Constanţa, Daniela Vlădescu, aflată în autocar a declarat, în exclusivitate pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, că artiştii sunt, cu toţii, bine. "Am ajuns în Arad, nevătămaţi, cu toţii, suntem bine, dar puţin speriaţi. Un camion ne-a tractat, cu autocar cu tot, până la Arad. Aici ne îmbarcăm într-un alt autocar, care ne va duce până la Sibiu, iar de acolo ne va prelua un alt autocar, cu care vom ajunge la Constanţa. Am avut noroc cu prezenţa de spirit a şoferului autocarului, care a tras de volan dreapta şi a frânat brusc, evitând un impact frontal cu autoturismul Audi. Vom ajunge la Constanţa în cursul serii, sperăm pe la ora 21.00", a spus Daniela Vlădescu.

"Mulţi dintre noi dormeam în momentul producerii accidentului. Ne-am trezit în momentul în care autocarul a frânat violent şi am simţit impactul. Emoţiile au fost mai mari după ce am coborât şi am asistat la intervenţia echipelor de descarcerare. Pentru noi totul s-a terminat cu bine, însă este o tragedie, pentru că un om a murit şi alţii sunt răniţi grav, pasagerii din maşina care a intrat în noi", ne-a relatat, prin telefon, Cristi Parmac, actor la Teatru.

În autocar se aflau cei doi şoferi profesionişti şi 32 de actori ai Teatrului de Operă, componenţi ai corului, orchestrei şi tehnicieni. Ei se întorceau de la cel de-al treilea turneu susţinut vara aceasta în Germania. Dacă nu intervenea accidentul, artiştii ar fi trebuit să ajungă în Constanţa în jurul orei 16.00.


ŞTIRE ÎN CURS DE ACTUALIZARE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii