Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:30 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Austria amenință că va boicota aderarea Turciei la UE. Află motivul!

ro

07 Aug, 2016 15:35 1694 Marime text
Ministrul de Externe ale Austriei, Sebastian Kurz, amenință că va bloca extinderea negocierilor cu Turcia privind aderarea la Uniunea Europeană. Acest lucru ar putea pune în pericol acordul crucial privind migrația dintre Bruxelles și Ankara, relatează Reuters, citată de Agerpres.
 
Afirmațiile șefului diplomației austriece, apărute în ediția de astăzi a cotidianului Kurier, riscă să amplifice disputa dintre Viena și Ankara, care a izbucnit după ce cancelarul austriac Christian Kern a sugerat oprirea cu totul a negocierilor privind aderarea Turciei la UE, din cauza problemelor cu democrația și economia ale acestei țări.
 
Discuțiile privind aderarea Turciei au avansat extrem de lent de la începerea lor în 2005, numai unul din cele 35 de capitole de negociere fiind încheiat.
 
Măsurile de reprimare luate de guvernul turc împotriva susținătorilor predicatorului Fethullah Gulen, exilat în SUA și acuzat de puterea de la Ankara că s-ar afla în spatele tentativei de puci din iulie, au tensionat relațiile cu blocul comunitar, care depinde însă de Turcia pentru restricționarea afluxului de imigranți.
 
Turcia și-a respectat până acum partea prevăzută de acord, și anume oprirea imigrației ilegale spre Europa prin teritoriul său, în schimbul ajutorului financiar, promisiunii de liberalizare a regimului de vize și accelerarea discuțiilor privind aderarea.
 
Decizia de eliminare a vizelor pentru cetățenii turci este totuși întârziată, din cauza legislației antiteroriste din Turcia, pe care unele țări din UE o consideră ca fiind prea extinsă, și a reprimării de după lovitura de stat eșuată.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii