Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:38 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

August şi septembrie - luni de foc

ro

28 Jul, 2012 21:35 1242 Marime text

Prognoza meteorologică pe lunile august şi septembrie se anunţă sumbră pentru agricultură, potrivit România TV. Precipitaţiile vor fi în continuare foarte reduse, iar temperaturile vor fi peste media specifică aceste perioade în România.

Zonele cele mai afectate sunt cele mai importante regiuni agricole ale ţării, cele de est şi de sud. Seceta accentuată de până acum se va transforma în secetă severă. Astfel în luna august, masele de aer tropical din sudul continentului şi chiar din Africa de Nord vor ajunge pe teritoriul ţării noastre. În consecinţă, există posibilitatea serioasă ca temperaturile să urce frecvent la 35 de grade Celsius.

Din păcate, luna septembrie nu va aduce modificări majore. Dacă în mai toată Europa temepraturile se vor încadra în limite normale, Europa de Sud-Est va fi marcată de tot de valuri de aer tropical. Meteorologii estimează că prima decadă din septembrie va aduce temepraturi de peste 30 de grade. Perspectivele sunt cu atât mai sumbre cu cât luna ocotmbrie este în mod obişnuit o lună cz precipitaţii reduse, astfel că există riscul ca pământul să rămână uscat cel puţin până în noiembrie.

Sursa: http://www.rtv.net/

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii