Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:52 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Audiat de DIICOT într-un dosar de spălare de bani Prefectul de Caraș Severin demisionează

ro

28 Jan, 2016 09:46 1564 Marime text
 
Prefectul județului Caraș-Severin, Nicolae Miu Ciobanu, a anunțat, astăzi, că începând cu data de 1 februarie, "din respect față de Instituția Prefectului", a solicitat ministrului Afacerilor Interne, Petre Tobă, aprobarea demisiei sale din funcție. El a arătat că nu dorește ca prin poziția și funcția ocupată să se interpreteze că poate fi influențată ancheta penală desfășurată de către DIICOT.

Amintim că prefectul judeţului Caraş-Severin, Miu Nicolae Ciobanu, audiat, marţi, de procurorii DIICOT în dosarul de evaziune fiscală şi spălare de bani cu un prejudiciu de aproximativ 25 de milioane de lei va fi cercetat în libertate.
 
Ministrul afacerilor interne, Petre Tobă, a înaintat Guvernului României propunerea de încetare a exercitării cu caracter temporar, prin detașare în condițiile legii, a funcției publice de prefect al județului Caraș Severin de către domnul Miu Nicolae Ciobanu.
 
Miu Nicolae Ciobanu a fost desemnat să exercite cu caracter temporar, prin detașare în condițiile legii, funcția de prefect al județului Caraș Severin începând din luna martie 2015.
 
Propunerea ministrului Afacerilor Interne vine ca urmare a perchezițiilor care au avut loc, ieri, în 19 județe din țară, printre care și în Caraș-Severin, fiind puse în aplicare 32 de mandate de aducere, pentru persoane bănuite de evaziune fiscală și spălare de bani.


sursa foto: expressdebanat.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii