Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:02 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Au trecut 33 de ani de la decesul legendarului fotbalist Aurică Rădulescu

ro

26 Jul, 2012 15:25 6947 Marime text

aurica_radulescu_foto.jpg

Aurică Rădulescu a murit la numai 26 de ani într-un tragic accident de tren la Hanovra. Ar fi devenit legendar ca Dobrin, sau genial ca Hagi.
S-a născut la 13 octombrie 1953 la Adamclisi. A decedat la numai 26 de ani într-un tragic accident în gara Hanovra, unde l-a surprins pornirea trenului din care nu apucase să coboare. Era 4 iulie 1979.
Ar fi devenit legendar ca Dobrin sau genial ca Hagi. Din păcate, sportivul care dădea cele mai exacte pase de gol nu a reuşit să coboare la timp din trenul care-l ducea în vacanţă. Aurică Rădulescu era mezinul familiei cu 5 băieţi.

Primele pase, pe maidan

Primele pase le-a exersat pe maidanul din cartierul Brătianu, acolo unde a copilărit, apoi pe terenul şcolii, unde în prezent funcţionează grădiniţa şi căminul. Acolo l-a descoperit şi antrenorul de la Farul Constanţa Adam Munteanu (Adămuţă, aşa cum îl cunoaşte toată lumea). „Mergeau antrenorii prin şcoli să caute elevi talentaţi la fotbal. Aşa l-au găsit pe fratele meu, un stângaci foarte bun", povesteşte Victor Rădulescu (71 de ani), care, la rândul lui a jucat fotbal la Electrica, CFR şi mai apoi a antrenat echipa CFR.

Aşa a ajuns micul Aurică să joace la grupele de copii ale echipei Farul Constanţa, apoi la tineret. Timp de doi ani a jucat la echipa mare, fiind remarcat de antrenorii de atunci ai clubului de la malul mării.

Blestemul gării Hanovra

Portarul naţionalei Germaniei, Robert Enke (32 de ani), s-a sinucis la Hanovra, chiar în apropierea locului şi-a pierdut viaţa fotbalistul constănţean. Enke a lăsat în urma sa un bilet de adio adresat soţiei şi fetiţei sale de 8 luni.

Într-o seară de marţi, Enke a parcat maşina pe şine şi a aşteptat să treacă trenul. Impactul a fost atât de puternic, încât din trupul fostului fotbalist au rămas doar bucăţi de carne, care s-au împrăştiat la distanţe de zeci de metri.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii