Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:41 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Au rămas infirmi, dar nu concep să renunţe la meserie Poveştile impresionante a doi poliţişti de la Rutiera Constanţa

ro

05 Nov, 2012 07:39 1930 Marime text

Un exemplu de putere, şi dorinţa de a merge mai departe, vine de la Constanţa. Doi poliţişti de la Serviciul Rutier, rămaşi infirmi după ce au suferit două accidente groaznice, în timpul serviciului, s-au întors la muncă.

Încearcă să depăşească momentele dramatice care le-au schimbat viaţa pentru totdeauna. Nu concep să renunţe la meserie, chiar dacă unul nu îşi mai poate folosi picioarele şi este ţintuit într-un scaun, iar celalat merge cu ajutorul unei proteze.

George are 30 de ani, iar în vara lui 2011, gonea dupa fiul unui om de afaceri care se ferea de poliţişti.

George era pe motocicletă, a accelerat şi a pătruns pe contrasens ca să câştige timp, pentru a-l ajunge pe fugar. Dar un alt vehicul n-a mai apucat să-l evite şi l-a izbit in plin.

Vrea iar pe motor 

Dupa impact, a fost aruncat de pe motocicletă câţiva metri. Are numeroase fracturi şi a suferit şi o hemoragie internă dupa ce coastele i-au perforat plămânul.

Visează ca într-o bună zi, să se suie din nou pe motoclietă şi pentru asta, face în fiecare zi terapie de recuperare. Stă câte trei ore închis într-o capsulă care îi oxigenează organismul, face kinetoterapie, dar şi echitaţie, pentru a-şi recăpăta echilibrul.

Prin clipe la fel de grele a trecut şi Gabriel. În timp ce făcea măsuratorile la un accident, un şofer care venea din cealaltă direcţie nu l-a observat şi i-a strivit piciorul stâng. A învins durerea, pentru că ştia ce are de făcut.

A trecut prin momente de coşmar când medicii i-au amputat piciorul, însă nu s-a lăsat înfrânt de handicap. Colegii şi prietenii au contribuit cu bani şi aşa a reuşit să îşi cumpere o proteză. Acum a revenit la muncă.
Chiar dacă pentru ei, viaţa nu va mai fi niciodată la fel, gândul că au alături familia şi colegii îi ajută să meargă mai departe.

Mai multe detalii şi video pe stirileprotv.ro.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii