Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:58 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Au fost repatriaţi ultimii doi navigatori români aflaţi pe nava Asirat

ro

19 Nov, 2015 18:19 1520 Marime text
În decursul zilei de astăzi, au fost repatriaţi ultimii doi navigatori români aflaţi pe nava ASIRAT, arestată la data de 1 august 2015, într-un port din Tunisia, ca urmare a unui litigiu comercial care viza exclusiv nava.
 
„În vederea soluţionării acestui caz, Departamentul Consular din cadrul Ministerului Afacerilor Externe a colaborat permanent cu agenţia de crewing din România şi cu Autoritatea Navală Română, partenerul constant de dialog în astfel de situaţii. De la începutul conflictului până în prezent au fost repatriaţi, în mai multe etape, cei 20 navigatori români aflaţi la bordul navei la data arestării acesteia”, potrivit unui comunicat MAE, remis ZIUA de Constanţa.
 
De asemenea, MAE recomandă navigatorilor români care doresc să lucreze pe nave ale unor proprietari şi/sau armatori străini să se informeze în prealabil asupra situaţiei în care se află navele, asupra litigiilor comerciale în care acestea sunt implicate şi să se angajeze prin intermediul unor agenţii de crewing acreditate de Autoritatea Navală Română.
 
Sursa foto: romaniatv.net 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii