Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:23 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Au fost constituite comisiile de inventariere pentru retrocedarea imobilelor confiscate de comunişti

ro

12 Sep, 2013 14:47 2372 Marime text
Având în vedere prevederile Legii nr. 165/2013 privind măsurile pentru finalizarea procesului de restituire, în natură sau prin echivalent, a imobilelor preluate în mod abuziv în perioada regimului comunist în România, Prefectul judeţului Constanţa, prin ordin, a constituit comisiile locale de inventariere la nivelul fiecărei unităţi administrativ teritoriale.

În perioada 05 – 13 septembrie 2013 au fost convocaţi la sediul Instituției Prefectului Județul Constanța, în baza unei programări, membrii celor 70 de comisii locale de inventariere.

Din componenţa comisiilor fac parte: un reprezentant al Instituţiei Prefectului – Judeţul Constanţa, primarul şi secretarul unităţii administrativ teritoriale, un
specialist în măsurători topografice desemnat de primari, un reprezentant al Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Constanţa şi după caz, reprezentanţi ai Agenţiei Domeniului Statului – Constanţa, Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice "Gheorghe Ionescu-Şişeşti", Regiei Naţionale a
Pădurilor – Romsilva şi Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură.

În cadrul acestor întâlniri au fost discutate chestiuni prealabile privind modul de aplicare a Legii nr. 165/2013 şi a normelor de aplicare. Totodată, a fost precizat şi modul de organizate a lucrărilor comisiilor, modalitatea de comunicare a documentaţiei prevăzute de lege între membrii comisiilor, respectiv specialistul în măsurători, pe de o parte şi reprezentanţii autorităţilor şi instituţiilor publice implicate, pe de cealaltă parte.

Astfel, reprezentantul OCPI va pune la dispoziţia specialistului în măsurători documentaţia privind teritoriul administrativ al fiecărei localităţi împărţit în sectoare cadastrale; secretarul unităţii administrativ teritoriale va pune la dispoziţia specialistului în măsurători documentaţia privind terenurile ce se constituie proprietatea unităţii, precum şi terenurile pentru care s-a recosntituit dreptul de proprietate; şi reprezentanţii celorlalte autorităţi şi instituţii publice implicate vor pune la dispoziţia specialistului în măsurători documentaţia privind terenurile aflate în proprietatea statului şi modul de administrare a lor. Această predare-primire se va realiza până la următoarea întâlnire.

Potrivit normelor legale, întâlnirile comisiilor locale vor avea loc lunar.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii