Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:12 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Au dispărut de tot barierele lui Mazăre, din Mamaia! S-a șters și ultima urmă a lor! (galerie foto)

ro

13 Apr, 2016 21:00 3512 Marime text
Celebrele şi mult blamatele bariere din Mamaia au dispărut în sfârşit! Fuseseră montate în aprilie 2002 la ambele intrări în staţiune. Apariţia lor a fost motiv de discuţii, scandaluri, blamări. Taxa ce fusese impusă şoferilor, la iniţiativa primarului de atunci, Radu Mazăre, a fost contestată de nenumărate ori de prefectul de la acea vreme Dănuț Culețu.

Taxa fost sistată în 2006, fiind considerată ilegală, însă Radu Mazăre a atacat decizia judecătorilor şi a câştigat procesul printr-o sentinţă definitivă şi irevocabilă a Curţii de Apel Constanţa, iar în 2007 taxa de barieră a fost reintrodusă.
 
În cele din urmă, în 2010, taxa controversată a fost anulată printr-o hotărârea a Consiliului Local Constanţa.
 
Întâi au fost ridicate gheretele angajaţilor care încasau banii. Acum a venit rândul demolării cu totul a barierelor. Reprezentanții Primăriei Constanța au înlăturat, astăzi, și scuarurile de la intrările în stațiunea Mamaia care deserveau, în trecut, stațiile de taxare. Oricum mai mult încurcau șoferii!
 
Acum, la intrarea dinspre Constanţa se va face un sens giratoriu, iar la ieşirea către Năvodari bulevardul va fi lărgit la patru benzi. Dar asta va dura, spre disperarea șoferilor!
 
Sursa foto: ZIUA de Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii