Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:00 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Attila Korodi şi Dacian Cioloş au discutat astăzi despre Strategia privind Dezvoltarea Durabilă Integrată a Deltei Dunării

ro

03 Apr, 2014 19:17 2209 Marime text
Attila Korodi, ministrul Mediului şi Schimbărilor Climatice, s-a întâlnit, în această după amiază, la sediul MMSC, cu Dacian Cioloş, Comisar European pentru Agricultură. În cadrul întrevederii, cei doi au discutat despre Strategia privind Dezvoltarea Durabilă Integrată a Deltei Dunării 2014-2020, potrivit unui comunicat de presă recent.

„Este necesară asigurarea unor condiţii reale pentru dezvoltarea economico-socială a comunităţilor locale din spaţiul Deltei Dunării, în concordanţă cu principiile de dezvoltare durabilă a zonei, prin aplicarea unui management bazat pe conservarea biodiversităţii“, a subliniat Attila Korodi. Korodi a adăugat că în regiunea Deltei Dunării este nevoie de investiţii majore, programe de construire a reţelelor de utilităţi publice, de valorificarea potenţialului economic bazat pe valoarea adăugată a comunităţilor locale. De asemnea, a mai spus că este necesară îmbunataţirea drumurilor de acces, asigurarea accesului la serviciile medicale şi educaţionale, precum şi nevoia de conservare a biodiversităţii. Ministrul Mediului şi Schimbărilor Climatice a adăugat că Guvernul a ajuns la un acord privind introducerea Deltei Dunării în schema de investiţii ITI (Investiţ Îi Teritoriale Integrate).

Comisarul European, Dacian Cioloş, a apreciat decizia Guvernului, manifestându-şi susţinerea ca, în anii următori, schema ITI să fie aplicată şi pentru alte zone defavorizate din România.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii