Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:50 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Autoturismele şi autobuzele cu cetăţeni români sunt însoţite până la punctul de frontieră Durankulak-Vama Veche. Condiţiile meteo nefavorabile

ro

08 Jan, 2017 16:56 2370 Marime text
Condiţiile meteo nefavorabile se prelungesc în Bulgaria în perioada 8 - 9 ianuarie, informează Ministerul Afacerilor Externe, menţionând că se recomandă evitarea călătoriilor în această perioadă, întrucât există pericolul formării de troiene de zăpadă şi polei. 

"Conform prognozei Institutului Bulgar de Meteorologie şi Hidrologie, ninsorile vor cădea pe întreg teritoriul Bulgariei, dar vor avea caracter intensiv în nord şi nord-estul Bulgariei, precum şi în zonele montane înalte din sudul ţării. Se aşteaptă ca stratul de zăpadă să depăşească 50 cm, cu o viteză a vântului de peste 20 m/sec, fapt ce poate duce la formarea de troiene de zăpadă de peste un metru înălţime. Se recomandă evitarea călătoriilor în această perioadă, întrucât există pericolul formării de troiene de zăpadă şi polei. În cazul în care plecarea la drum pe cale rutieră este imperativă, se recomandă cu insistenţă şoferilor echiparea adecvată pentru iarnă a autovehiculelor", informează MAE. 

UPDATE - Ministerul Afacerilor Externe informează că autoturismele şi autobuzele cu cetăţeni români sunt însoţite pe traseul Dobrici-Balcic-Vama Veche, până la punctul de frontieră, după ce autorităţile bulgare au pus la dispoziţie un echipaj de poliţie şi un utilaj de deszăpezire în acest scop. 

Precizările au fost făcute în contextul în care 15 - 16 autoturisme înmatriculate în România au fost blocate în zona Dobrici din nord-estul Bulgariei din cauza vremii nefavorabile. 

"Au fost efectuate, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile de la Sofia şi cele locale în vederea derulării acţiunilor necesare pentru deszăpezirea zonei şi transportarea în siguranţă a cetăţenilor afectaţi spre graniţa cu România. În urma acestor demersuri, autorităţile bulgare au asigurat un echipaj de poliţie şi un utilaj de deszăpezire pe traseul Dobrici-Balcic-Vama Veche, în prezent autoturisme şi autobuze cu cetăţeni români fiind însoţite pe acest traseu, până la punctul de frontieră Durankulak-Vama Veche", precizează MAE. 

Ministerul subliniază că misiunea diplomatică se află în contact permanent cu cetăţenii români şi este pregătită pentru a acorda asistenţă consulară în caz de necesitate. 

MAE reaminteşte cetăţenilor români, care se află, tranzitează sau călătoresc pe teritoriul Bulgariei, că informaţii referitoare la condiţiile meteorologice şi restricţiile de circulaţie impuse de autorităţile bulgare sunt actualizate şi postate constant pe website-ul MAE, la rubrica Sfaturi şi alerte de călătorie - http://www.mae.ro/travel- alerts. 

De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară Ambasadei României în Republica Bulgaria apelând +359 879 440 758 (telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice) sau +359 2 9733510, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii