Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:12 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atenționare de călătorie în Republica Indonezia. Există în continuare pericolul unei erupţii puternice a vulcanului de pe muntele Agung

ro

07 Dec, 2017 18:16 1391 Marime text
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Bali, Republica Indonezia, că, în conformitate cu datele transmise de autoritățile locale, în prezent, aeroportul internaţional Ngurah Rai din Denpasar / Bali este deschis, iar activităţile se desfăşoară normal.

Există în continuare pericolul unei erupţii puternice a vulcanului de pe muntele Agung, ceea ce poate determina închiderea din nou a aeroportului Ngurah Rai şi riscul ca persoanele aflate în insula Bali să întâmpine dificultăţi la plecarea spre alte destinaţii. Gradul de alertă este menţinut la IV (maxim). Zona de  restricţie în jurul vulcanului este de 10 km, informează MAE. 

Cetăţenii români sunt rugaţi să se informeze în permanenţă cu datele oferite de autorităţile indoneziene (Ministerul Energiei şi Resurselor Minerale - Agenţia pentru Vulcanologie / CVGHM) pe site-ul https://magma.vsi.esdm.go.id/vona/, precum şi pe site-ul https://www.ivhhn.org.

Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Jakarta: +62213154362, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanență al misiunii diplomatice al României în Indonezia: +628111096283.

Ministerul Afacerilor Externe  recomandă consultarea paginilor de Internet https://jakarta.mae.ro, www.mae.ro<http://www.mae.ro/> şi reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (disponibilă gratuit în „App Store” şi „Google Play”), care oferă informații şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îți poate salva viața!”.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii