Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:24 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atenționare de călătorie în Pakistan. Sunt anunțate proteste în principalele orașe

ro

27 Nov, 2017 20:22 1587 Marime text
Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Pakistan că, în ultima perioadă a lunii noiembrie 2017, au avut loc confruntări violente între grupuri de protestatari și forțele de securitate locale în Islamabad, Karachi, Lahore, Quetta, Peshawar, Rawalpindi, Faisalabad și alte orașe importante. Este de aşteptat ca violenţele să continue şi în zilele următoare. Rutele către/dinspre aeroporturi sunt blocate sau cu restricții de circulație.
 
Se recomandă evitarea deplasărilor în Pakistan până la încetarea protestelor. Cetățenilor români prezenți în Pakistan li se recomandă să evite deplasările în zonele în care au loc proteste și să evite călătoriile între orașe.
 
Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Islamabad: +92518436601 și +92518436602, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCR) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență, informează MAE. 
 
De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație cu caracter de urgență au la dispoziție și telefonul de permanenţă al Ambasadei României în Republica Pakistan: +923114469900.
 
Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet http://islamabad.mae.ro, www.mae.ro<http://www.mae.ro> și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (disponibilă gratuit în „App Store” și „Google Play”), care oferă informații și sfaturi de călătorie, precum și serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îți poate salva viața”.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii