Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:22 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atenție, șomeri! Aleșii vor să taie șomajul persoanelor care refuză două locuri de muncă consecutive

ro

14 Aug, 2016 12:16 2415 Marime text
Aleşii vor ca șomerii să nu mai primească bani din partea statului, în cazul în care vor refuza două oferte consecutive de muncă. Totodată, românilor care nu vor participa, după o lună de stat acasă, la cursurile organizate de Ministerul Muncii pentru a se reangaja, li se va tăia şomajul, informează B1 TV.

Statutul românilor care primesc ajutor social sau șomaj ar putea fi periclitat dacă o inițiativă legislativă aflată acum în stadiul de proiect va fi adoptată de parlamentari. Concret, aleșii vor ca aceștia să nu mai primească bani din partea statului, fie șomajul, fie ajutorul social, dacă stau cu mâinile în sân, așteptând lunar poștașul. Astfel, șomerilor care nu vor participa, după o lună de stat acasă, la cursurile organizate de Ministerul Muncii, prin Agențiile județene de formare profesională, unde li se oferă posibilitatea de a se reangaja, li se va tăia șomajul.
În cazul în care aceștia se duc la cursuri, dar refuză două oferte consecutive de angajare, vor avea aceeași soartă precum cei care nu merg deloc.

„Dacă aceştia se complac în acea stare de şomaj şi nu merg la cursuri, atunci nu mai merită acei bani. Cei care merg doar pentru a fi prezenţi, ca să nu se spună că nu vor să muncească, dar refuză două oferte consecutive de muncă vor fi şi ei scoşi de la şomaj", a declarat deputatul PMP, Petru Movilă, potrivit bzi.ro, citat de B1 TV. Politicianul a anunțat că va depune în luna septembrie legea în Parlament.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii