Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:53 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atenție șoferi! Un nou sistem radar mult mai performant a fost montat pe DN1

ro

10 Jan, 2016 18:20 1345 Marime text
 
Veste nu tocmai bună pentru șoferii care uneori se mai abat de la regulile de circulație. Poliția Română a montat un nou sistem de camere radar pe DN1 prin care vor putea urmări și calcula viteza de deplasare pe întregul sector de drum acoperit de acestea.
 
„Trucurile” precum alternarea ritmului de deplasare, creșterea vitezei în zonele neacoperite de camere fixe, respectiv revenirea la valorile legale în apropierea acestora vor deveni istorie, notează omâniatv.net.
 
Calcularea vitezei se face fără folosirea undelor radar, scrie autoexpert.ro. Noile camere vor ține cont exclusiv de timpul în care este parcursă distanța dintre ele.
 
Computerul împarte imaginile capturate de camerele video în mai multe perimetre și stabilesc viteza reală în funcție de rapiditatea cu care mașina trece dintr-un perimetru în altul. Softul poate detecta inclusiv alte abateri de la Codul Rutier, depășiri pe linia continuă etc. Numărul exact de camere radar suplimentare montate pe DN1 (aferente noului sistem de monitorizare a traficului) nu a fost comunicat oficial, cuantumul lor fiind, însă, estimat în prezent la 59. Densitatea acestora ar putea ajunge în viitor la 1 cameră/5 km, pe sectorul de drum dintre Bucuresti și Azuga. Cel mai aglomerat drum din țară devine, astfel, și cel mai monitorizat din România, conform aceleiași surse.
 
Însă, acest proiect nu este încă 100% funcțional, aflându-se pentru moment în faza probelor metrologice.



Sursa foto: româniatv.net
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii