Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:43 18 12 2017 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Atenţie, şoferi Se închide podul de la Agigea. Iată graficul oficial

ro

03 May, 2017 14:07 3690 Marime text
Veşti mai puţin bune pentru participanţii la trafic. Redeschiderea circulaţiei pe toate cele patru benzi ale podului de la Agigea este întârziată.  
 
Astfel, pentru finalizarea lucărilor de reparaţii, drumarii intenţionează să închidă complet circulaţia pe pod, în perioada 8 - 25 mai.

Măsura, sprijinită de Poliția Rutieră, are ca principal scop pregătirea acestui pod pentru circulația din sezonul estival, în condiții de siguranță și într-un termen cât mai scurt, transmite CNAIR într-un comunicat.

"Închiderea totală a traficului pe pod este necesară în această perioadă pentru tensionarea finală a cablurilor (înlocuite în perioada septembrie-decembrie 2016), demontarea ancorajului provizoriu de pe pilonul central și montarea elementelor rosturilor de dilatație ale podului. CNAIR SA se va asigura că în perioada în care Podul de la Agigea va fi închis, Canalul Dunăre-Marea Neagră va putea fi traversat în condiții optime pe noul pod (Podul Apolodor), aflat la o distanță suplimentară de doar 2,8 km", precizează sursa citată.

Pentru evitarea blocajelor în trafic, ruta alternativă propusă este următoarea:
  • nodul rutier A4 ( intersecţie cu DN 39, Agigea) - A4 ( intrare port Constanţa Sud ) - podul nou peste Canalul Dunăre - Marea Neagră - bretea acces la DN 39A- DN 39A- DN 39 (Eforie Nord - Agigea).

După redeschiderea podului, toate cele patru benzi vor putea fi utilizate fără restricții de circulație, pe întreaga durată a sezonului estival.

În cazul în care vremea va fi favorabilă (fără vânt puternic) și va permite finalizarea lucrărilor într-un termen mai scurt, podul de la Agigea poate fi redeschis mai devreme.Sursa foto: ZIUA de Constanţa

Ti-a placut articolul?

Comentarii