Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:23 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atenţie şoferi! De ce semnul "Baby on Board" pune în pericol siguranţa în trafic

ro

12 Oct, 2012 10:41 1155 Marime text

O cercetare cu rezultate alarmante a descoperit că aproape două milioane de şoferi au fost implicaţi într-un accident din cauza semnului "Baby on Board" ("Bebeluş la bord") şi a jucăriilor copiilor care blochează vederea din spate.

Unul dintre 20 de automobilişti - echivalentul a 1,85 milioane din cele 37 de milioane ds şoferi din Marea Britanie - consideră că stickerele auto şi accesoriile de joacă sunt cauza unei coliziuni.
Revelaţia a declanşat o avertizare din partea organizaţiei caritabile a siguranţei la volan Brake în privinţa dezordinii din maşină, informează Daily Mail.
Semnele care anunţă prezenţa unui bebeluş în maşină sunt folositoare la alertarea serviciilor de urgenţă în cazul în care este implicat şi un copil într-un eventual accident, a spus un oficial al Poliţiei britanice, Julie Townsend.
"Acest ajutor poate deveni un obstacol dacă şoferii afişează semnul atunci când copilul nu este în autovehicul", a spus Townsend. "Şi mai grav este pericolul care poate fi creat de şoferii care îşi îngreunează vederea în spate aglomerând geamurile cu prea multe semne."

Un sondaj

 "Prioritatea şoferilor ar trebui să fie întotdeauna să ajungă la destinaţie în siguranţă, fără să se pună în pericol pe ei înşişi, pe cei tineri din maşină sau pe alţi participanţi la trafic", a adăugat Townsend.
Un sondaj al site-ului Confused.com a arătat că 37 la sută dintre părinţi au astfel de semne afişate, iar dintre aceştia patru din cinci sunt de părere că ajută la creşterea siguranţei.
46 la sută dintre respondenţi au recunoscut că lasă afişat semnul "Baby on Board" indiferent de prezenţa copilului în maşină, în timp ce 15 la sută au mărturisit că folosesc semnul pentru valoarea de noutate.
Realizat pe 2000 de şoferi, sondajul a mai descoperit că 46 la sută dintre aceştia privesc semnele respective ca pe un pericol, iar 33 la sută sunt de părere că sunt de prost gust.
"Există beneficii şi riscuri în ceea ce priveşte semnele "Baby on Board". Ele pot oferi informaţie folositoare pentru paramedici în cazul unui accident, dar prea multe elemente noi afişate pot reprezenta o problemă de siguranţă", a spus un purtător de cuvânt al site-ului Confused.com

Sursa: rtv.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii