Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:33 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atenție, constănțeni! Serviciul de radioterapie își încetează activitatea! Acesta va fi externalizat

ro

01 Apr, 2016 12:42 2600 Marime text
Managerul Spitalului Județean Constanța, Dănuț Căpățână, a anunțat, în urmă cu câteva minute, că de luni serviciul de radioterapie își încetează activitatea din cauză că expiră sursa de cobalt a aparatului.
 

”Se caută soluții pentu a ajuta pacienții. Ne-am propus să facem o procedură de concesiune a acestui serviciu. Ne-am consultat și cu Consiliul Județean Constanța. Dorim un centru de radioterapie modern. A fost făcut un studiu de fezabilitate și un asemenea centru ar costa 10.6 milioane euro. Cei care vor câștiga licitația vor folosi încă buncărul vechi al spitalului până la construirea unui buncăr nou. Proiectul ar putea deveni viabil în cinci luni”, a spus Căpățână.

 
Practic, buncărul vechi va fi folosit până se va construi noul centru. Investiția, care va costa 10.6 milioane euro, va fi al celui care va câștiga licitația de concesionare a serviciului de radioterapie.

”Până vom avea un câștigător al licitației bolnavii din Constanța vor merge la alte centre din țară. Vorbim de 10 pacienți care au de făcut ședințe de radiotarapie. Pacienții din Constanța vor merge la Galați pe cheltuiala CJC. Sper să avem un centru de radioterapie modern”, a mai precizat Căpățână.



Săptămâna trecută, Cristinel Dragomir, vicepreşedintele CJC, cu atribuţii de preşedinte, declara că cei 800 de pacienţi oncologici din judeţ, care au nevoie de radioterapie, ar putea ajunge la Bucureşti, pe cheltuiala Consiliului Judeţean. Banca Mondială va finanţa patru centre de radioterapie, dintre care unul la Constanţa, însă acesta va deveni funcţional abia peste doi ani.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii