Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:25 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atenţie! Colegiul Medicilor din România - Vaccinurile POT cauza autism?! (galerie foto)

ro

20 Apr, 2016 18:48 2798 Marime text
Subiectul potrivit căruia vaccinurile provoacă numeroase probleme de sănătate a iscat, de-a lungul timpului, numeroase discuţii în contradictoriu. Unul dintre cele mai discutate aspecte se referă la legătura dintre vaccinuri și autism.
 
În acest context, vă arătăm ce s-a scris în „Dicționarul Medical Ilustrat de la A la Z”, ediția 2, editura Litera, la pagina 7, unde este explicat autismul: „Este posibil ca autismul să apară ca urmare a expunerii la o sare de mercur, thimerosal, conținută în vaccinuri, mai ales în urma efectuării unor vaccinări multiple. (...) Astăzi nou-născuții și copiii sunt încă expuși la doze reduse de mercur atât prin dietă, cât și prin alte forme de poluare a mediului sau prin vaccinuri, în care thimerosalul este utilizat drept conservant și injectat în mai multe reprize direct în sânge”, conform sursei citate.
 
După cum se poate vedea şi în imaginea de mai sus, coperta conţine următorul mesaj: „Proiect apreciat de Colegiul Medicilor din România”.
 
În 2008, Curtea Federală SUA a recunoscut că vaccinurile, și în special cele care conțin conservantul pe bază de mercur Thimerosal, pot determina dezvoltarea autismului, notează activenews.ro.
 
De asemenea, în anul 2013, Huffington Post a prezentat cazurile a doi copiii care au dezvoltat autism, în urma unor vaccinări de rutină. În primul caz a fost vorba despre un băiat de zece ani, pe nume Ryan, din California, care a înregistrat un regres rapid într-o tulburare din spectrul autismului (ASD), în urma unor vaccinări de rutină pe care le-a făcut între 2003 şi 2005, mai exact în urma combinaţiei dintre vaccinul rujeolic, rubeolic (MMR) şi cel pentru oreion.
 
Familia lui Ryan a primit, în cele din urmă, despăgubiri financiare pentru „prejudiciile create de vaccin”, dar detaliile privind acest caz au fost ţinute departe de opinia publică.
 
Foto: rapcea.ro   
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii