Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:39 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atac armat la Consulatul SUA de la Istanbul

ro

10 Aug, 2015 09:35 1935 Marime text
 
Doi indivizi au deschis focul luni asupra clădirii consulatului SUA din Istanbul, cel mai mare oraș din Turcia, și au fugit după ce poliția a ripostat, a informat canalul CNN Turk, relatează Reuters, citată de Agerpres. Agenția de știri Cihan a informat că cei doi atacatori implicați în atacul asupra clădirii din cartierul Sariyer din Istanbul sunt un bărbat și o femeie. Reuters nu a putut confirma informațiile apărute în presă.
 
CNN Turk a precizat că nu au existat victime. Turcia s-a aflat într-o stare sporită de alertă după lansarea luna trecută a unui 'război sincronizat asupra terorismului', care include atacuri aeriene împotriva combatanților Statului Islamic din Siria și a militanților kurzi din nordul Irakului și detenția la domiciliu a sute de suspecți. Misiunile diplomatice ale SUA în Turcia au mai fost vizate în trecut de atacuri, amintește Reuters.
 
Frontul Revoluționar de Eliberare a Poporului (DHKP-C), ai cărui membri se numără printre cei arestați în ultimele săptămâni, a revendicat responsabilitatea pentru un atentat sinucigaș asupra Ambasadei SUA la Ankara în 2013, în care a fost ucis un membru al forțelor de securitate turcești.

Sursa: agerpres.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii