Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:29 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Astazi se decide modalitatea de desfasurare a protestelor

ro

03 Jun, 2010 17:17 887 Marime text

Liderii celor cinci confederaţii sindicale se întâlnesc azi la ora 14,00 la sediul CNS Cartel Alfa, pentru a stabili modul în care se vor desfăşura acţiunile de protest programate săptămâna viitoare în Capitală.

Sindicaliştii pichetează până pe 4 iunie sediile prefecturilor judeţene şi vor face lobby pe lângă parlamentari să voteze moţiunea de cenzură. "Revendicarea noastră, acum, este demiterea guvernului. Guvernul nu a vrut să asculte şi revendicările noastre sau propunerile noastre, ca alternativă la cele ale lui de a ieşi din criză. A călcat în picioare dialogul social. Calcă în picioare drepturi din Codul Muncii, precum contractele colective de muncă, siguranţa locului de muncă, securitatea la locul de muncă. Sunt drepturi pe care le-am câştigat şi nu vom renunţa la ele", a declarat preşedintele CSDR, Iacob Baciu.

Sindicatele vor ca săptămâna viitoare, când se va dezbate moţiunea de cenzură în Parlament, să organizeze un lanţ uman în jurul clădirii. Acesta va fi dublat de un miting de protest. Totodată, grupuri de sindicalişti se vor afla la cele patru intrări din Parlament pentru a înmâna protestul lor fiecărui parlamentar, prin care să le atragă atenţia că trebuie să reprezinte interesele electoratului din circumscripţiile electorale şi nu interesele de partid.

Liderii sindicali au cerut să participe la prezentarea, dezbaterea şi votarea moţiunii de cenzură, însoţiţi de grupuri de sindicalişti, pentru ca apoi să prezinte electoratului modul în care a votat trimisul lor în Parlament.

Sursa: agerpres.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii