Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:16 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 3 Astăzi, protest în justiţia din Constanţa! (galerie foto)

ro

03 Oct, 2016 13:26 4748 Marime text
Personalul conex din Curtea de Apel Constanţa (grefieri, arhivari şi agenţi procedurali) îşi întrerupe activitatea, astăzi, în semn de protest faţă de neimplicarea Ministerului Justiţiei în soluţionarea problemelor cu care se confruntă aceştia în desfăşurarea activităţii.

Sunt nemulţumiri legate de neîncheierea contractului colectiv de muncă, creşterea volumului de activitate, sporirea atribuţiilor şi responsabilităţilor odată cu intrarea în vigoare a noilor coduri civile şi penale, a legilor speciale, existenţa unor scheme de personal auxiliar de specialitate şi conex neadaptate volumului de activitate, responsabilităţilor şi atribuţiilor, creşterea direct proporţională a salariilor raportat la creşterea continuă a volumului de muncă, imposibilitatea compensării orelor  suplimentare efectuate peste orele de program legal, prin raportare la volumul de activvitate şi complexitatea atribuţiilor, reintroducerea pensiei de serviciu pentru personalul de specialitate cu vechimea de peste  25 de ani în specialitate, fără limită de vârstă. 

Menţionăm că protestul a început la ora 13.00 şi se va încheia la ora 14.00.

UPDATE 3, ora 13.42

Mădălina Drăgoi, grefier şef la Curtea de Apel Constanţa, a precizat următoarele:
 

„Astăzi şi vineri, va fi un protest organizat de personalul auxiliar din cauza condiţiilor în care lucrează grefierii în acest moment. Din 2013, au avut loc diferite modificări  care au dus la creşterea volumului de activitate. Suntem câte cinci-şase grefieri într-un birou, sunt spaţii mici, calculatoare vechi, există inechităţi salariale, se fac ore suplimentare care nu sunt plătite. În momentul de faţă, niciun proces nu este afectat. Este doar un protest prin care dorim să atragem atenţia asupra problemelor cu care ne confruntăm. Avem colegi care chiar s-au îmbolnăvit din cauza volumului de muncă”.

În cazul în care nu vor fi îndeplinite cerinţele, „cred că vom intra în grevă”, a spus Mădălina Drăgoi.

UPDATE 2, ora 13.37

În jur de 100 de persoane protestează. De menţionat că şedinţele de judecată nu sunt afectate de acţiunea de astăzi. Vineri va avea loc un eveniment similar.

UPDATE 1, ora 13.24

„Noi facem mult mai mult decât să notăm şi să facem un rezumat. Nimeni nu ştie. Munca noastră este mult mai mare. Şedinţele de judecată se termină seara, la 19.00. (...) Suntem chemaţi la arestări noaptea, de Crăciun, de revelion. Eu nu-mi aduc aminte în contractul meu de muncă să fi semnat să vin noaptea la serviciu”, a declarat Dalia Vasile, secţia penal.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii