Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:15 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Astăzi este ziua mondială a poștei

ro

09 Oct, 2015 08:31 1928 Marime text
 
În fiecare an, pe 9 octombrie, poştașii şi angajaţii din domeniul poştal din întreaga lume sărbătoresc Ziua Mondială a Poştei.
 
În urmă cu 140 de ani, în anul 1874, la Berna, a fost înfiinţată Uniunea Poştală Universală, iar ţara noastră s-a aflat atunci printre cele 22 de state fondatoare ale Uniunii, fiind reprezentată de către directorul general al Poştei. La Congresul Uniunii Poştale Universale din 1969, de la Tokyo, ziua de 9 octombrie a fost declarată Ziua Mondială a Poştei.
 
Poşta reprezintă un factor important în societatea informaţională şi un instrument de comunicare esenţial, care facilitează şi stimulează dezvoltarea culturală, socială şi economică. În pofida faptului că lumea se schimbă, comunitatea poştală este încă bine plasată pentru a garanta integritatea serviciului poştal universal şi libera circulaţie a trimiterilor poştale pe teritoriul poştal unic.
 
Tema pentru anul 2015 este „Inovarea, integrarea și incluziunea sunt factorii cheie pentru viitorul serviciului poștal.”
 
Astfel, în această zi, în peste 150 de țări din întreaga lume, se desfășoară festivități pentru a marca evenimentul. Administrațiile poștale lansează emisiuni filatelice dedicate acestei date sau noi servicii poștale, organizează festivități și evenimente speciale, conferințe și seminarii cu specific poștal și filatelic, potivit agerpres.ro. Alte activități includ postarea de afișe în oficiile poștale și în alte locuri publice, organizarea de zile ale porților deschise la oficii poștale și muzee poștale, precum și activități recreative culturale, sportive etc. Multe administrații poștale emit suveniruri speciale precum tricouri sau insigne, conform aceleiași surse. 



Sursa foto: laleggepertutti.it
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii