Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:58 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Astăzi este grevă generală în Administrație!

ro

12 Jul, 2016 08:55 1484 Marime text
Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie (FNSA) continuă acţiunile de protest, organizând, astăzi, grevă generală cu întreruperea activităţii pe durata întregului program de lucru. Angajaţii din Primăria Constanţa şi cei din Consiliul Judeţean Constanţa nu vor participa însă la grevă.
 

”Având în vedere eşecul negocierilor din data de 08.07.2016 pe marginea revendicărilor salariaţilor din administraţia publică locală din România, Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie (FNSA) continuă acţiunile de protest, organizând în data de 12.07.2016 grevă generală cu întreruperea activităţii pe durata întregului program de lucru”, informează FNSA într-un comunicat.

 
Federaţia precizează că referitor la modul în care au decurs discuţiile cu Ministrul Muncii, negocierile au început la ora 15.00 şi s-au finalizat la ora 22.30, iar până la ora 21.00 au convenit asupra unui acord de suspendare a grevei, aceasta conţinând în norma de hrană şi tichetele de vacanţă şi creşterea salarială.
 

"Referitor la norma de hrană şi tichetele de vacanţă, Ministrul Muncii se angaja ca în prima şedinţă de guvern după terminarea vacanţei parlamentare - 07.09.2016 să promoveze un act normativ care să reglementeze acordarea acestora pentru salariaţii din administraţia publică locală. Referitor la creşterea salarială, începând cu data de 15 iulie, vor fi demarate discuţiile pentru legea unitară de salarizare, pornind de la principiile Legii nr. 284/2010 şi valoarea punctului de referinţă 1250. În cadrul acestei legi, administraţia publică locală din România urma a fi considerată o ramură prioritară, deoarece este necesară reducerea discrepanţelor salariale în raport cu celelalte sectoare bugetare", se mai arată în documentul respectiv.

 
Reprezentanții FNSA spun că ceea ce s-a convenit asupra formei finale a acordului a fost trimis spre printare pentru a fi semnat de către toate părţile implicate în negociere, însă ulterior s-a constatat că documentul nu mai conţinea nicio referire la cele convenite.
 

"În momentul în care ne-a fost returnat pentru a fi semnat, acesta nu mai conţinea nicio referire la cele convenite, lipseau termenele clare de finalizare şi angajamentele ferme. În schimb, a fost introdus un angajament al reprezentanţilor Guvernului României de formare al unui grup de lucru care să analizeze posibilitatea acordării drepturilor solicitate. Din aceste considerente şi datorită lipsei de seriozitate a reprezentanţilor Guvernului României în a soluţiona problemele grave cu care se confruntă salariaţii din administraţia publică locală din România, FNSA va continua acţiunile de protest şi va organiza, în data de 12.07.2016, grevă generală cu întreruperea programului de lucru pe durata întregii zile. Adresăm un apel către toţi salariaţii din administraţia publică locală din România să se solidarizeze cu demersurile colegilor reprezentanţi de către FNSA, să înţeleagă că doar împreună vom reuşi să eliminăm discriminarea de natură salarială la care suntem supuşi în raport cu administraţia centrală", spun sindicaliștii.


Sindicatul Liber al Salariaților din Administraţia Publică (SLSAP) Constanţa este solidar cu acţiunea de protest - grevă cu întreruperea activităţii pe durata întregului program de lucru, în data de 12 iulie, organizată de FNSA.

„Susţinem revendicările colegilor noştri din administraţia publică locală, respectiv: acordarea normei de hrană pentru toţi salariaţii din administraţia publică locală, acordarea voucherelor de vacanţă pentru personalul din administraţia publică locală, acordarea unei creşteri salariale de 25% pentru funcţionarii publici şi personalul contractual din administraţia publică locală“, au precizat, într-un comunicat de presă, reprezentanţii SLSAP Constanţa.


Aceştia au ţinut totuşi să adauge că „acţiunea de solidaritate faţă de demersurile întreprinse de FNSA nu vizează în niciun fel conducerea Primăriei municipiului Constanţa“.

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii