Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:54 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Astăzi are loc primul termen al apelului fostului torționar Vișinescu, la Instanța supremă

ro

25 Nov, 2015 09:17 2174 Marime text
 
Instanța supremă a stabilit termen pentru astăzi în apelul declarat de fostul comandant al Penitenciarului Râmnicu Sărat Alexandru Vișinescu. În luna octombrie, Vișinescu solicitase un nou termen pentru a-și angaja un avocat.

Alexandru Vișinescu a fost condamnat de Curtea de Apel București, pe 24 iulie, la 20 de ani de închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de tratamente neomenoase. Instanța a mai dispus degradarea militară a acestuia.

De asemenea, el a fost obligat de instanță să plătească, în solidar cu Ministerul Finanțelor Publice, Ministerul de Interne și ANP, despăgubiri de 300.000 euro către trei părți civile, urmași ai deținuților închiși la Râmnicu Sărat, după cum urmează: Nicoleta Eremia — 50.000 euro, Elena Iacob — 100.000 euro și Anca Cernea — 150.000 euro. În plus, Vișinescu trebuie să plătească statului român cheltuieli judiciare în cuantum de 25.000 lei.

Judecătorii au dispus și menținerea sechestrului asigurător pus anterior pe un imobil și acțiuni la SIF-uri deținute de Vișinescu. Sentința pronunțată de Curtea de Apel București a fost atacată cu apel la ÎCCJ, potrivit Agerpres.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii