Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:19 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Asociația United Hands România a dăruit zâmbete dulci pentru copiii centrelor de plasament (galerie foto)

ro

31 May, 2015 13:09 2360 Marime text
 
De ziua lor, au primit în dar surprize dulci preparate de Chef Michael Pascale, jocuri, muzică și multă distracție. 300 de copii și tineri ai centrelor de plasament, ai unor fundații și organizații non-profit din județul Constanța, au petrecut o zi de vis în Eforie Nord, oferită de Asociația United Hands România și Complex Hotelier Club Dunărea, cu sprijinul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa. Evenimentul a fost organizat în parteneriat cu Filiala de Cruce Roșie Constanța și Subfiliala de Cruce Roșie Năvodari, alături de militarii americani de la Black Sea Rotational Force din Mihail Kogălniceanu.
 
300 de copii aparţinând centrelor de plasament „Micul Rotterdam”, „Azncs”, „Orizont”, „CSC Cristina”, „Cpcru”, „Ovidiu”, „Antonio”, „Delfinul”, „Fair Play”, „Giovanni Bosco”, „UDTTMR”, „Casa Giulia”, „Project Romanian Rescue”, „Nightingales Children’s Project” au petrecut, ieri, pe plaja din Eforie Nord o zi plină de zâmbete și surprize, alături de voluntari.
 
După prânz, jocurile și distracția s-au mutat de pe plajă, la Complex Hotelier Club Dunărea din Eforie Nord, unde Chef Michael Pascale i-a întâmpinat pe cei mici cu un cooking show special în care îndemânarea și spiritul de observație i-a transformat pe cei mici în ajutoare de CHEF.
 
Copiii au preparat prăjituri cu arome diverse, iar cei mai curajoși i s-au alăturat lui Chef Michael Pascale într-un festival al simțurilor, care s-au împletit armonios în forme de prăjituri dulci și aromate: „Ne bucurăm că am reușit să le oferim o zi plină de zâmbete, cei mici au pus foarte multe întrebări și ne-a uimit pasiunea lor pentru gătit. Le-am preparat un tort franțuzesc pentru copii cu biscuite, mere scăzute în caramel și cremă. Mă simt minunat când gătesc pentru un scop nobil. Am dăruit nu numai gust, ci și suflet, iar satisfacția e cu atât mai mare, știind că rețetele mele au adus un strop de încurajare, încredere și zâmbete celor care au atât de multă nevoie de ele”, a declarat Chef Michael Pascale.
 
După prânz toți copiii au fost invitați la spectacol! Artiștii surpriză ai evenimentului i-au încântat pe oaspeți cu piesele pop-dance ale Denisei Lucan, latino ale lui Lucian Colareza și rock ale lui Alex Florea. Toți copiii au cântat alături de ei, iar spectacolul a fost completat de 12 tineri talentați ai X’S Dance din Constanța, de Ana Maria Cirnu (AMERIA), Daria Peltea și Iulian Bratu care au încheiat petrecerea cu ritmuri tonice, de vară. 
 
Organizatorii s-au pregătit cum au știut mai bine, pentru ca cei mici să fie bucuroși de ziua lor: “Evenimentul DĂRUIEȘTE ZÂMBETE a devenit deja o tradiție a complexului nostru hotelier. O dată cu începutul sezonului estival, dorim să ne deschidem sufletele față de cei mai speciali oaspeți ai noștri. Este al 5-lea an în care organizăm acest eveniment pentru copiii centrelor de plasament și ai unor fundații și organizații non-profit din județul Constanța. Împreună cu furnizorii restaurantului nostru,  am reușit să le dedicăm o zi numai lor, care să fie cu totul specială”, spune Raluca Zaharia, manager Complex Hotelier Club Dunărea din Eforie Nord.
 
În ultimii 14 ani, Asociaţia United Hands România s-a evidenţiat în rândul organizaţiilor non-guvernamentale din zona Dobrogei, misiunea acesteia fiind de a oferi sprijin umanitar şi asistenţă socială în mediul rural, dar şi de a veni în ajutorul copiilor mai puţin favorizaţi, aparţinând centrelor de plasament din judeţul Constanţa. În prezent, reprezentanţii asociaţiei coordonează activităţile a 12 centre din oraş şi din împrejurimi, care au fost incluse în programe, alături de voluntari.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii