Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:14 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Asociaţia United Hands, alături de copiii centrelor de plasament în prag de sărbători

ro

01 Apr, 2015 18:17 1138 Marime text
 
Muzică LIVE, mini-poligon de tir Airsoft, vânătoare de ouă de ciocolată, jocuri de echipă, face-painting, cadouri şi multă distracţie! Sunt ingredientele perfecte pe care Rilă Iepurilă le-a adunat în acest an pentru o petrecere de neuitat, oferită în dar celor 200 de copii aparţinând centrelor de plasament, dar şi unor fundaţii şi organizaţii non-profit din judeţul Constanţa.

Evenimentul este oferit în dar de Asociaţia United Hands România, în parteneriat cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa şi cu militarii americani de la Black Sea Rotational Force. 200 de copii aparţinând centrelor de plasament Delfinul, Antonio, Ovidiu, Centrul de Primire a Copilului în Regim de Urgenţă – CPCRU, Micul Rotterdam, dar şi unor fundaţii şi organizaţii non-profit din judeţul Constanţa (Asociaţia Fair Play, Fundaţia Giovanni Bosco, Project Rescue România, Asociaţia Nightingale) vor petrece sâmbătă, începând cu ora 11, la Tenis Club IDU în staţiunea Mamaia, o zi de vis alături de voluntarii Asociaţiei United Hands şi de militarii americani de la Black Sea Rotational Force din Mihail Kogălniceanu.



Sufletul petrecerii din acest an este nimeni altul decât Rilă Iepurilă, care se va fotografia cu cei mici şi va participa la o Vânătoare de Ouă de Ciocolată, unde competiţia va fi foarte strânsă: „Vom ascunde 400 de ouă de ciocolată în spaţiul verde de lângă Tenis Club IDU şi îi vom provoca pe copii să găsească toate ouăle într-un timp scurt. Avem jocuri noi şi activităţi care nu ar fi fost posibile fără sprijinul mediului de afaceri şi oamenilor cu suflet mare din întreg judeţul. Outdoor, adolescenţii cu vârste cuprinse între 14 ani şi 18 ani, vor participa la un mini poligon de tir Airsoft oferit de Paintball Airsoft Arena, iar începând cu ora 12, trupa Treişpe Cuvinte ne va încânta cu un repertoriu original. Bineînţeles că şi de această dată vom sta împreună la masă, pentru ca toţi copiii să simtă cu adevărat spiritul sărbătorii, ca într-o mare familie”, susţine Mihaela Buzilă, administratorAsociaţia United Hands România.

Voluntarii Asociaţiei United Hands s-au pregătit cum au ştiut mai bine, pentru ca cei mici să se simtă cu adevărat speciali: „Este Paştele, în afară de faptul că trebuie să ne gândim la toţi cei dragi şi la a fi mai toleranţi unii cu alţii, pentru aceşti copii singurele momente de bucurie sunt poate, cele dăruite din suflet, de oameni ca noi, care-şi rup din timpul lor pentru a le aduce zâmbetul pe buze şi pentru a-i vedea fericiţi. Noi asta încercăm să facem de fiecare dată la evenimentele noastre, iar la petrecerea din acest an ne-am gândit să-i deghizăm pe cei mici în ajutoarele lui Rilă Iepurilă. Avem un colţ de face-painting, unde copiii se înghesuie întotdeauna şi fiecare vrea să se deghizeze într-un personaj de poveste”, spune Cristina Tălmaci, voluntar United Hands.

20 de militari americani aparţinând Black Sea Rotational Force din Mihail Kogălniceanu vor fi şi în acest an alături de copii, se vor juca împreună şi le vor oferi în dar dulciuri, dar şi cadouri pe care Asociaţia United Hands le-a obţinut cu sprijinul sponsorilor din Dobrogea. În ultimii 14 ani, Asociaţia United Hands România s-a evidenţiat în rândul organizaţiilor non-guvernamentale din zona Dobrogei, misiunea acesteia fiind de a oferi sprijin umanitar şi asistenţă socială în mediul rural, dar şi de a veni în ajutorul copiilor mai puţin favorizaţi, aparţinând centrelor de plasament din judeţul Constanţa. În prezent, reprezentanţii asociaţiei coordonează activităţile a 12 centre din oraş şi din împrejurimi, care au fost incluse în programe, alături de voluntari. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii