Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:01 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Asociația M10 Constanța Bugetul pe 2015 este unul al risipei (galerie foto)

ro

11 Feb, 2015 10:56 1906 Marime text
Asociaţia M10 Constanţa a realizat o analiză pe baza propunerii de buget pe anul 2015. Bugetul urmează a fi dezbătut ce urmează a fi dezbătută și aprobat în ședința Consiliului Local Municipal Constanța din 13 februarie.
 

Totuşi, preşedintele Asociaţiei M 10 Constanţa, Mihai Petre, este de părere că „acest buget este unul al risipei, precum și al unor cheltuieli (de funcționare și dezvoltare) considerabile ce ridică mari semne de întrebare”, după cum se arată într-un comunicat de presă.

Totodată, în documentul citat, reprezentanţii asociaţiei, au enumerat ceea ce consideră a fi „cele mai grave probleme ale bugetului pe anul 2015”.
 
Conform analizei, punctul 1 evidenţiază prima „problemă” semnalată de asociaţie: „alte cheltuieli în domeniul ordinii publice și siguranței naționale – 13.800 mii lei (cheltuieli de funcționare), echivalentul a 3.136.363 euro (este necesară o detaliere a cheltuielilor) – 1,87% din total cheltuieli”, urmat de „2. sport – 4.600 mii lei (cheltuieli de funcționare), echivalentul a 1.045.454 euro (este necesară o detaliere a cheltuielilor) – 0,62% din total cheltuieli; 3. întreținere grădini publice, parcuri, zone verzi, baze sportive și de agrement – 27.045 mii lei (cheltuieli de funcționare), echivalentul a 6.146.590 euro (Pomacost?; evident, este necesară o detaliere a cheltuielilor pe grădini publice, parcuri, zone verzi, baze sportive și de agrement) – 3,67% din total cheltuieli; sau 4. alte servicii în domeniile culturii, recreerii și religiei – 9.821 mii lei (cheltuieli de funcționare), echivalentul a 2.232.045 euro (este necesară o detaliere a cheltuielilor pe cultură, recreere și religie; cel mai probabil va rămâne capitolul recreere) – 1,33% din total cheltuieli”.
 
Cheltuielile din domeniul asistenţei sociale, iluminat public şi electrificări, salubritate, canalizare şi tratarea apelor reziduale, energie termică, străzi sau alte servicii în domeniile locuințelor, serviciilor și dezvoltării comunale, sunt şi ele evidenţiate în documentul citat.
 
„Din păcate, așa cum este prezentat pe site-ul Primăriei, acest buget nu este întocmit pentru constănțeni și dezvoltarea municipiului Constanța, ci pentru consum, drenare și securizarea voturilor primarului Radu Mazăre. Chiar dacă în ședința Consiliului Local Municipal, reprezentanții Primăriei vor aduce clarificările solicitate, Asociația M10 Constanța consideră că un buget din care se alocă peste 25.000.000 euro în direcții care pot fi considerate apropiate primarului municipiului Constanța și Partidului Social Democrat, nu ar trebui votat de consilierii municipali.”, mai notează Mihai Petre în comunicatul de presă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii