Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:40 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Asociația Casa Mării Negre / Black Sea House Constanța „România a pierdut nu numai un Mare Rege (și ultimul, al Ei), ci și un simbol“

ro

06 Dec, 2017 10:02 1924 Marime text
Asociația Casa Mării Negre / Black Sea House Constanța a emis un comunicat de presă legat de trecerea în nefiinţă a Regelui Mihai I.

Sub semnătura dr. Dorin Popescu, preşedintele Asociaţiei, în comunicat se arată:  

România a pierdut nu numai un Mare Rege (și ultimul, al Ei), ci și un simbol, aproape irepetabil în întreaga noastră istorie, al demnității, modestiei, echilibrului, curajului și dragostei de Țară, un om politic de o noblețe sufletească și mărinimie rar întâlnite în spațiul românesc.

Este simptomatic că Centenarul Reîntregirii începe cu plecarea la Ceruri a Celui care a moștenit Coroana direct de la creatorii României Mari.
Cu plecarea Sa din această lume, poporul român pierde singurul mare om politic din această Țară care putea să răspundă astăzi năzuințelor noastre morale și spirituale, într-un moment istoric crucial pentru România.

Pentru mulți dintre noi, Regele Mihai a fost busola noastră etică, un simbol al demnității, un răspuns la speranțe, un reper moral nealterat, o legătură directă cu Dumnezeu și un semn al credinței noastre într-o Țară mai bună.

Niciunul din liderii noștri politici de astăzi nu răspunde cu adevărat nevoilor și speranțelor acestui popor. Niciunul dintre aceștia nu se ridică la înălțimea generației de bărbați de stat care au construit România Mare, împreună cu Regele Ferdinand, în urmă cu aproape un veac. Numeroase sunt împrejurările în care acest popor și-a exprimat, în lunile și anii din urmă, această tristețe, dar vocea sa a răsunat în pustiu. Sperăm că semnul morții Sale va mobiliza resursa anemiată de încredere, speranță și dragoste de Țară care va fi rămas poporului român.

Avem nevoie, astăzi mai mult decât oricând, de noi repere și eroi politici, iar Moartea Regelui nostru poate recapacita virtutea noastră de a construi.
Iertare, Majestate, pentru exilul, moral și fizic, la care V-am supus în ultimii 60 de ani! Dragostea Voastră de Țară, cinstită și dreaptă, sprijinul Vostru neclintit pentru România, curajul de a apăra numele și ființa Ei în momente tragice, modestia și echilibrul, magia unică a discursului din aula Parlamentului, forța uriașă – și împovărătoare pentru noi – a dragostei Voastre față de ființa noastră națională, ne pot vindeca și pe noi, ne pot împăca. Ne pot ridica.
Avem nevoie să Vă știm viu în credința noastră încercată. Rămâneți, Majestate, de acolo, de Sus, alături de această Țară și de poporul român, spre a le alina suferințele și a le șterge obrajii de lacrimi!

Rămas-bun, Majestate! Dumnezeu să Vă odihnească în pace! Dumnezeu să ocrotească poporul care Vă pierde!“.      

Sursa foto: ZIUA de Constanţa   
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii