Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:31 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ascultați dialogul Contribuie Nicușor Constantinescu la schimbarea prefectului Radu Volcinschi? Se pare că da

ro

17 Dec, 2014 05:17 2597 Marime text
Într-un dialog pe care l-a avut Nicușor Constantinescu cu jurnaliștii, pe tema accidentului elicopterului de pe lacul Siutghiol, președintele Consiliului Județean a răspuns, printre altele: ”Nu am eu atribuții. Nu-s prefectul, domnule. Eu sunt președintele Consiliului Județean Constanța. Nicușor Constantinescu. Nu sunt prefect”.

După alte discuții destul de înfierbântate cu reporterii Nicușor Constantinescu a răspuns clar la întrebarea ”pe cine considerați vinovat pentru tot ce s-a întâmplat?”: ”Domnule, șeful situațiilor de urgență în fiecare județ este prefectul. Așa-i legea acum.” După care a venit din nou întrebarea: ”Prefectul este de vină?” ”Nu, am spus că sistemul este de vină”, a dres-o Nicușor Constantinescu.
Filmulețul poate fi accesat de la minutul 17.08 de pe linkul următor unde poate fi ascultat întreg dialogul.

http://www.antena3.ro/politica/nicusor-constantinescu-raed-arafat-a-schimbat-destinatia-elicopterului-cat-eu-nu-am-fost-277057.html

Ce spune purtătorul de cuvânt al MAI câteva ore mai târziu
Într-n comunicat de presă, în care se face descrierea întregului film al evenimentului, se arată printre altele: ”Pentru creșterea potențialului operațional la nivelul județului Constanța și întărirea mecanismelor de cooperare la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Constanța, domnul viceprim-ministru pentru securitate națională, ministrul Afacerilor Interne Gabriel Oprea a dispus schimbarea din funcție a șefului Inspectoratului pentru Situații de Urgență Constanța, colonel Viorel Jianu, și a propus primului-ministru schimbarea din funcție a prefectului județului Constanța, domnul Radu Volcinschi, care este și președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență în cadrul Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență”.


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii