Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:18 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Artistul, reclamat la Parchet Monumentul Marii Uniri, blocat în Portul Constanța

ro

25 Aug, 2014 19:14 1561 Marime text

Sculptorul Florin Codre cere bani de la Guvern pentru a duce monumentul Marii Uniri la Arad. Cererea vine după ce sculptura a parcurs mii de kilometri, din China până în România, iar momentan aceasta este blocată în Portul Constanța, potrivit digi24.ro. Costul transportului este estimat la 400 de mii de lei.

Lucrarea reprezintă o coloană a infinitului stilizată sub forma unui stâlp ramificat de 18 metri, simbolizând cele trei provincii româneşti. Pentru realizarea acestei sculpturi, în 2007 a fost organizat un concurs pe care l-a câștigat Florin Codre. Artistul spune că a ales să lucreze în China, pentru că în ţară nu a găsit mâna de lucru calificată şi nici materialele necesare.

Ministerul Culturii a făcut plângere penală pe numele artistului din cauza faptului că acesta nu a livrat la timp sculptura, mai scrie digi42.ro. Totuși, sculptorul a declarat că a terminat monumentul la timp, în 2011, dar din cauza unei legi care i-a impus să plătească retroactiv TVA, a rămas fără banii necesari pentru a aduce în ţarăbucăţile de 150 de tone care compun piesa.

Sculptorul Florin Codre este cel care a realizat și statuia ecvestră a lui Carol I din București.

Sursa foto: digi24.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii