Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:29 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Artiști consacrați au urcat pe scenă în memoria tinerilor care au pierit în Colectiv

ro

29 Oct, 2016 13:01 1820 Marime text
Memoria celor care și-au pierdut viața în tragedia de la clubul Colectiv, în urmă cu un an, a rămas vie pentru sute de români de toate vârstele, aceștia fiind alături de consacrați artiști și mari trupe ale rockului românesc care au urcat pe scena Berăriei H, vineri seară, în debutul #3010 Festival, eveniment caritabil organizat de Asociația Colectiv GTG 3010, informează Agerpres.

Sub motto-ul "Heroes never die. Keep their spirits alive", evenimentul îi comemorează, timp de trei zile, pe cei 64 de tineri care au murit în incendiul din 30 octombrie 2015 și este dedicat, totodată, celor care s-au luptat timp de un an cu traume și cu răni grave. 

Piese de Nexus, Florin Chilian, Compact, Talisman, Costi Cămărașan Band, 7 Semne au fost cântate la unison de artiști și participanți. Un moment emoționant a fost oferit de trupa Compact, care și-a încheiat concertul cu melodia "In Memoriam", pe fundalul căreia chipurile celor dispăruți au fost afișate pe rând pe un ecran amplasat în fața scenei.

În cele trei zile de festival urcă pe scenă 20 de formații care au răspuns pozitiv apelului organizatorilor, cinci dintre acestea fiind direct afectate de incendiul din Colectiv, a precizat Cătălin Scânteie, supraviețuitor al tragediei și co-organizator.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii